Βόμβα στην αγορά: Εταιρεία κολοσσός απολύει 1.400 εργαζομένους!

Η περικοπή θα γίνει σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε για πρώτη φορά σε 13 χρόνια στις πωλήσεις της εταιρείας.

Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης, τα έσοδα της Lego έχουν πέσει σημαντικά σε μεγάλες αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ αλλά και αρκετών χωρών της Ευρώπης. διαβάστε παρακάτω...



Σύμφωνα με τη Lego, η απόφαση της αποδέσμευσης 1.400 εργαζομένων, δηλαδή του 8% του εργατικού δυναμικού, ήταν μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση, καθώς η εταιρεία «πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης».

Ο πρόεδρος της διάσημης εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών, Jørgen Vig Knudstorp, δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ που κάνουμε αλλαγές, οι οποίες μπορεί να διαταράξουν τις ζωές πολλών συναδέλφων μας. Οι συνάδελφοι μας βάζουν τόσο πάθος στη δουλειά τους κάθε μέρα και είμαστε τόσο ευγνώμονες για αυτό. Δυστυχώς, είναι ουσιώδες για εμάς να πάρουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις».



Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα 14,9 δισ. δολάρια , ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 3% στα 3,4 δισ. δολάρια. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση των πωλήσεων από το 2004, όταν η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Τραγωδία στην Πετρούπολη: Πότε και που θα δοθεί το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη 18χρονη;

Σπαραγμός και θλίψη για τον χαμό της 17χρονης Μαρίνας Γεωργίου! Τα συγκινητικά μηνύματα φίλων στα social media… (Photos)

Πέντε συλλήψεις για το νεκρό νήπιο από το «Χαμόγελο του Παιδιού»! Οι πρώτες εικόνες από το τόπο του εγκλήματος
TAGS