Επίδομα - μαμούθ 2.000 ευρώ! Πότε και πώς θα το πάρετε!

Όλα τα κριτήρια! Δείτε αναλυτικά...

Επίδομα - μαμούθ 2.000 ευρώ έσκασε μόλις! Πότε και πώς θα το πάρετε; Όλη η διαδικασία αναλυτικά!

«Όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν καθώς ο Πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Expand player

Η ίδια, τόνισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα.

Ανέφερε παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Σημείωσε τέλος ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Καλοκαιρινό bonus! Επίδομα πάνω από 100 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 28 Ιουνίου!

Ποιοι θα λάβετε επίδομα πάνω από 100 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 28 Ιουνίου; Καλοκαιρινό bonus έσκασε μόλις τώρα!

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου!

Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τεράστια ανάσα! Ποιοι θα βρείτε σήμερα 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας;

Ποιοι θα βρείτε σήμερα 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας; Τεράστια ανάσα για χιλιάδες Έλληνες!

Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίδομα ανάσα 384 ευρώ από την Κυβέρνηση!

Επίδομα Στέγασης 2019: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη πληρωμή;

Διαβάστε περισσότερα θέματα κοινωνικά στο Youweekly.gr!