Επίδομα Στέγασης 2019: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη πληρωμή;

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή...

Επίδομα Στέγασης 2019: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη πληρωμή;

H αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (Ενοικίου), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019.

Το ποσό των 49.574.247,39 ευρώ θα καταβληθεί σε 230.001 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 609.000 άτομα.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Απρίλιο.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τεράστια ανάσα! Ποιοι δικαιούστε εκτάκτως 350 ευρώ;

Ήδη από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανακοινωθεί τόσο το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων όσο και τα εξεταστικά κέντρα, στα όποια θα μεταβούν οι υποψήφιοι προκειμένου να εξεταστούν.

Προς την τελική ευθεία είναι πλέον οι μαθητές που θα κληθούν να εξεταστούν στις Πανελλήνιες 2019 με στόχο μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκινούν στις 6 και Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ αντίστοιχα.


Ήδη από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανακοινωθεί τόσο το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων όσο και τα εξεταστικά κέντρα στα όποια θα μεταβούν οι υποψήφιοι προκειμένου να εξεταστούν.

Σημαντικό είναι πως κάποιοι από τους μαθητές που είναι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019 δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ. Πρόκειται για εκείνους που εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση.

Ωστόσο για να μπορέσει κάποιος να είναι ανάμεσα στους δικαιούχους και να λάβει το ποσό, θα πρέπει να τον καλύπτουν κάποιες προϋποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως η αποζημίωση αφορά μόνο όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά στις Πανελλήνιες.