Δραματικές αλλαγές στο σκηνικό του καιρού! Καταιγίδες και θυελλώδης άνεμοι έρχονται στα επόμενα 24ωρα!

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Δραματικές αλλαγές μας φέρνει το νέο σκηνικό του καιρού! Καταιγίδες και θυελλώδης άνεμοι έρχονται στα επόμενα 24ωρα!

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν;

Expand player

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί για την κακοκαιρία! Έρχεται επιδείνωση από την...

Σήμερα, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ο καιρός είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στα δυτικά της χώρας. Αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, περιμένουμε σφοδρή κακοκαιρία. Όπως γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ προειδοποιεί τον κόσμο να προσέχει, καθώς η επιδείνωση του καιρού θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου σχετικά με την πρόγνωση του καιρού:
«Προσοχή στα πρόσκαιρα μεν αλλά κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής 17/11 προς τη Δευτέρα 18/11 στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα και στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής ηπειρωτικής χώρας!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χοντρικά γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και για περίπου ένα τρίωρο – τετράωρο θα πρέπει υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές συνοδευόμενες και από ισχυρές ριπές νοτιοδυτικών ανέμων που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το έδαφος κορεσμένο πλέον ειδικά στη δυτική Ελλάδα από τις πολλές και έντονες βροχές των τελευταίων ημερών, η συνοχή του εδάφους έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μικρής διάρκειας καταιγίδας με ισχυρές ριπές ανέμων, δέντρα με πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα (πχ η λεύκα) και με τις φυλλωσιές να μην έχουν πέσει ακόμα εντελώς, καθίστανται πολύ ασταθή και μη ανθεκτικά σε ανέμους. Καλό λοιπόν θα είναι να αποφεύγεται η διέλευση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων (δείτε την εκτιμώμενη ώρα εκδήλωσης τους και διαβάστε προσεκτικά για τις εντάσεις των ανέμων στον τίτλο του προγνωστικού χάρτη!».


Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καλά κρατεί! Μέχρι πότε θα είναι εδώ η «Βικτώρια»;

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 14/11; Η κακοκαιρία καλά κρατεί! Μάθετε μέχρι πότε θα είναι εδώ η «Βικτώρια»!

Δείτε αναλυτικά:

Στο κόκκινο η Αθήνα! Απίστευτη κίνηση λόγω της «Βικτώρια» - Που υπάρχουν προβλήματα;

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς μέχρι το μεσημέρι η «Βικτώρια» θα κάνει το πέρασμά της από τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από τη νύχτα η κακοκαιρία έχει περάσει από το Αιγαίο και την Κρήτη και κατευθύνθηκε προς τα Δωδεκάνησα, όπου το φαινόμενο μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσει. Ωστόσο, η κακοκαιρία παραμένει σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες όχι μόνο στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια.

Σε Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική και Θράκη, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα το πρωί. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως, στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Αθήνα ωστόσο, μετά την έντονη βροχόπτωση του τελευταίου διημέρου, ο καιρός θα είναι καλός σήμερα, με νεφώσεις το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και στη Θράκη με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα παροδικών βροχών, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Που θα "χτυπήσουν" έντονες καταιγίδες; Θα μαυρίσει ο ουρανός!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Επικίνδυνα νερά θα βουλιάξουν την χώρα»!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!