Κορωνοϊός: Θεραπεύτηκε ασθενής που διαγνώσθηκε με τον ιό - Σε ποια χώρα;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που υποδέχονται η μια την άλλη με τον φονικό ιό, Κορωνοϊό. Ωστόσο, μια από τις πρόσφατες πληροφορίες, είναι θετικές. Καθώς στην χώρα της Ιταλίας, ασθενής που είχε διαγνωσθεί με τον ιό, θεραπεύτηκε.

Στην Ρώμη, είναι πλέον αρνητική στον κορωνοϊό, η πρώτη ασθενής που είχε νοσήσει στην Ιταλία. Πρόκειται για μια κινέζα τουρίστρια 65 ετών, η οποία είχε εισαχθεί στο τέλος του περασμένου μήνα στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι.

Expand player

Έχει επιβεβαιωθεί ότι και ο σύζυγός της είναι, πλέον, αρνητικός στον ιό. Από την μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε δωμάτιο και σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σοκ σκορπά από την άλλη, η είδηση πως πρόσωπο από την οικογένεια της 40χρονης, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα, επισκέφθηκε κανάλι της πόλης, με αποτέλεσμα να γίνεται απολύμανση για προληπτικούς λόγους.

Θερίζει ο Κορωνοϊός: Γυναίκα βρέθηκε για δεύτερη φορά να νοσεί

Θερίζει κυριολεκτικά ο Κορωνοϊός και μάλιστα μια γυναίκα βρέθηκε για δεύτερη φορά να νοσεί! Διαβάστε σε ποια χώρα έγινε το κρούσμα για δεύτερη φορά, αν και η γυναίκα είχε θεωρητικά θεραπευτεί. Το υπουργείο Υγείας της χώρας μάλιστα, επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο!

Πιο συγκεκριμένα, μια τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, σε σχέση με 170 χθες.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κορωνοϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι, αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται. Να θυμίσουμε ότι ο ιός έχει έρθει και στην χώρα μας και διαβάστε εδώ το τελευταίο ρεπορτάζ - Με 49 άτομα ήρθε σε επαφή ο γιος της 38χρονης με κορωνοϊό στην Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το τραγούδι που έβγαλαν οι Κινέζοι για να ξορκίσουν τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό