Κορωνοϊός: Ανέβασαν τις τιμές στις μάσκες και δεν μπορούν να τις προμηθευτούν τα φαρμακεία

Ελλείψεις σε αντισηπτικά και γάντια

Προμηθευτές ανέβασαν τις τιμές στις μάσκες και δεν μπορούν να τις αγοράσουν τα φαρμακεία. Καταγράφουν σημαντικές ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας για τον Κορωνοϊό.

Σημαντικές ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό καταγράφει στα φαρμακεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Expand player

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΦΣΘ, τα αντισηπτικά και τα χειρουργικά γάντια φτάνουν με το σταγονόμετρο στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι χειρουργικές μάσκες εξακολουθούν να βρίσκονται σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αποδίδονται στην αυξημένη ζήτηση που έχει προκληθεί από την ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό. Οπως αναφέρει ο ΦΣΘ, ακόμη και οι ελάχιστες ποσότητες των υλικών αυτών που προμηθεύονται οι φαρμακοποιοί γίνονται ανάρπαστες σε χρόνο ρεκόρ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης δήλωσε σχετικά ότι καθημερινά γίνεται παραλαβή αντισηπτικών, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται άμεσα. «Βέβαια οι φαρμακοποιοί μπορούν να παρασκευάσουν και οι ίδιοι αντισηπτικά στα εργαστήρια των φαρμακείων τους ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις αυτό ήδη γίνεται. Παρουσιάζονται, όμως, δυσκολίες ακόμη και στην εύρεση των πρώτων υλών και των συσκευασιών για την παρασκευή των αντισηπτικών. Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τα χειρουργικά γάντια, τα οποία είναι σε έλλειψη και έρχονται σε μικρές ποσότητες.» προσέθεσε ο κ. Ευγενίδης. Δείτε και σε ποια απομακρυσμένη περιοχή έφτασε ο ιός

Σοβαρό παραμένει, όμως, το πρόβλημα με την έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες, καθώς φτάνουν ελάχιστες ποσότητες στα φαρμακεία και σε υψηλές τιμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία να αδυνατούν να προμηθευτούν τις μάσκες σε αυτές τις τιμές.

Πηγή: iefimerida.gr

Στην Πάτρα δεν έχουν έλλειψη τα φαρμακεία αλλά η αστυνομία με ντουντούκες διώχνει τον κόσμο από τις πλατείες

Πρωτοφανείς εικόνες στη Πάτρα, όπου ο κόσμος παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν πτοείται και βγαίνει βόλτα στο πάρκο. Μάλιστα οι αστυνομία βγήκε με τις ντουντούκες για να τους "διώξει".

Ειδικότερα η αστυνομία βρέθηκε στο Νότιο Πάρκο, σύμφωνα και με το τοπικό Μέσο Thebest, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες, που παρά τα όσα μας συμβουλεύουν, βγήκαν να πα΄ρουν το αέρα τους εκεί.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί οι αστυνομικοί με το μεγάφωνο λένε στον κόσμο να πάει σπίτι και πως αυτό είναι "είναι το καλύτερο για όλους μας". Να υπενθυμίσουμε ότι η καμπάνια του υπουργείου Υγείας, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού είναι το #μένουμεσπίτι. Ωστόσο από ότι φαίνεται δεν το ακολουθούν όλοι κατά γράμμα, με την κυβέρνηση τώρα να σκέφτεται να προβεί και σε νέα μέτρα. Μάλιστα στην χώρα μας είχαμε σήμερα Παρασκευή (20/3) έναν ακόμα νεκρό, με τις εξελίξεις με τον ιό να είναι καταιγιστικές καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται και τα κρούσματα.

Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνει η κηδεία του πρώτου νεκρού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πέθανε γιατρός στην Ιταλία που φρόντιζε ασθενείς χωρίς γάντια