Γιατί οι άντρες κάνουν σχέση με μέτριες γυναίκες αλλά φλερτάρουν τις όμορφες;

Kάποιος επιτέλους πρέπει να το απαντήσει αυτό το ερώτημα χωρίς να φοβάται ότι θα τον χαρακτηρίσουν ρατσιστή ή κομπλεξικό, αφού οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν σε αυτούς που το κάνουν και όχι σε αυτούς που το εξηγούν.

Από την Έλενα Φάκου

Καθημερινά βλέπω γύρω μου πολλά ζευγάρια τα οποία συνήθως είναι του ίδιου επιπεδου. Μέτρια. Εκείνος με λίγη καραφλίτσα, λίγη κοιλίτσα, λίγο μεγάλη μύτη κι εκείνη με λίγα κιλά παραπάνω στην περιφέρεια, λίγο ασχημούλα και κάπως απεριποίητη. Σας διαβεβαιώ ότι ακόμη και αυτοί οι άντρες, όχι μόνο οι ωραιότεροί τους, φλερτάρουν πολύ ωραίες γυναίκες, ενώ δίπλα τους έχουν αυτές που τους αξίζουν. Γιατί; Γιατί νομίζουν ότι μπορούν να φλερτάρουν τις ωραίες, αλλά παράλληλα βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι φτάνουν μέχρι τις μέτριες, επομένως συμβιβάζονται με τις δεύτερες στην καθημερινότητά τους και αυνανίζονται στο ντους τους σκεπτόμενοι τις πρώτες.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι με τους άσχημους ή με τους μέτριους, το πρόβλημα είναι με τους ωραίους-επιτυχημένους-πλούσιους-τα έχω όλα άντρες οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν μια γυναίκα αντάξιά τους δίπλα τους κι αυτοί έχουν μια κατώτερή τους. Πώς ερμηνεύεται αυτό; Ως κόμπλεξ. Είναι το ακριβώς αντίθετο σύνδρομο από αυτό που έχουν οι άντρες που γουστάρουν τις γυναίκες τρόπαια. Δηλαδή, αυτοί που έκαναν λεφτά και επιτυχία σε κάποια ηλικία και θέλουν να ανεβάσουν το prestige τους με μια νεότερη και όμορφη σύντροφο έχουν το σύνδρομο του άντρα που επιθυμεί τη γυναίκα τρόπαιο. Αυτοί πάλι που τα έχουν όλα και θα μπορούσαν να συμπορεύονται στη ζωή τους με μια γυναίκα που τους αξίζει, παντρεύονται 5άρια γιατί θέλουν να τις αφήνουν στο περιθώριο για να τους κάνουν παιδιά και να μην κινδυνεύουν να φάνε κέρατο. Τί συμβαίνει και στις δυο αυτές περιπτώσεις; Αντρικό κόμπλεξ συμβαίνει. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.

Αυτό που χρειάζεσαι αγαπητέ άντρα, είναι να τιμάς την επιλογή σου. Μέτρια; Mέτρια κανένα πρόβλημα. Να την τιμάς και να τη σέβεσαι όμως. Να μην μοστράρεις τη μέτρια στη γειτονιά και να φλερτάρεις τη μουν@ρα στο Facebook. Έκανες λεφτά και είχες μια γυναίκα πριν τα κάνεις; Nα την κρατήσεις φίλε μου, όχι να την αλλάξεις τώρα επειδή μπορείς να αγοράσεις μια καλύτερη. Είσαι υπέροχος και μπορείς να τα βρεις με μια υπέροχη; Ε κάντο ρε βλάχο, που πήρες την κακομοίρα από άγχος μήπως δε σου κάτσει στην κουζίνα ήσυχη η καλή. Ίσως έτσι, ο κόσμος μας γίνει καλύτερος.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Θέλεις να κάνεις δώρο ένα μαγιό στο αγόρι σου; Bρήκαμε τα πιο «ζόρικα» ελληνικά brand

Έχεις αϋπνίες; Φάε ένα σοκολατάκι!

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρώμα το οποίο πρέπει να βάψεις την κουζίνα σου για να μην παχαίνεις