«Δούλευα σα ντελιβεράς στο σουβλατζίδικο του πατέρα μου» - Ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτει για πρώτη φορά!

Σοκαριστικές πτυχές της ζωής του στο φως! Ποιος είναι;

Ηθοποιός από τις "Άγριες Μέλισσες" αποκαλύπτει για πρώτη φορά! - "Δούλευα σα ντελιβεράς στο σουβλατζίδικο του πατέρα μου!"

Συναντιόμαστε μετά το τέλος της παιδικής παράστασης στην οποία συμμετέχει, στο «Χυτήριο». Φυσικά και γελάμε από την αρχή με τη... διχασμένη φετινή του υποκριτική προσωπικότητα.

Expand player

Τις καθημερινές ως τηλεοπτικός Μελέτης και τα Σαββατοκύριακα στον θεατρικό του ρόλο ως... γεροπλάτανος. Μετά το τέλος της παράστασης γίνεται το επίκεντρο της προσοχής του κόσμου και απαρνιέται το βλοσυρό του ύφος ως υποτακτικός του Δούκα Σεβαστού χαμογελώντας σε όλους.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικο YOU που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ.


Μου κάνει εντύπωση γιατί σε κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο εμφανίζεσαι με δύο επίθετα, ως Γεροντιδάκης - Σεμπεταδέλης, και αυτό δεν το γνωρίζαμε.

Το δεύτερο επίθετο είναι εκείνο της μητέρας μου. Στην πρώτη μου δουλειά ως ηθοποιός χρησιμοποίησα και τα δύο επίθετα λόγω του παππού μου (σ.σ. τον μπαμπά της μητέρας μου), τον οποίο είχα σαν πατέρα μου. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και ήθελα με αυτόν τον τρόπο να τον νιώθω κοντά μου.

Για ποιους λόγους ήταν σημαντικός;

Στάθηκε ως βράχος στην οικογένειά μας, ήταν δίκαιος, ήταν συνέχεια δίπλα μου, εκείνος με έτρεχε στα γυρίσματα, έχω και το όνομά του, οπότε καταλαβαίνεις ότι η αγάπη μεταξύ μας ήταν... τεράστια. Έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια και δυστυχώς δεν πρόλαβε να με δει ποτέ στο θέατρο. Σήμερα που κάνουμε τη συνέντευξή μας συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη παράσταση της ζωή μου επίσης εδώ στο «Χυτήριο» και μου ήρθε στο μυαλό μου εκείνος γιατί πέθανε τέσσερις μήνες πριν ανέβω στη σκηνή. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω στενοχωρηθεί που δεν με έχει δει να παίζω. Ήταν η μεγαλύτερη απώλεια της ζωής μου.

Τι δουλειά έκανε;

Ήταν επιχειρηματίας. Καταγόταν από τη Μυτιλήνη, έφυγε από το νησί, πήγε στην Αθήνα και από εκεί έφυγε ξαφνικά μαζί με τη γιαγιά μου, μετανάστης στη Βενεζουέλα. Εκεί μάλιστα γεννήθηκε και η μαμά μου. Κατόρθωσε να φτιάξει μια μικρή περιουσία ανοίγοντας κάποια μαγαζιά τα χρόνια που υπήρχε μια άνθηση στη συγκεκριμένη χώρα και μετά επέστρεψε στην Ελλάδα. Έχω πολλούς συγγενείς ακόμη στη Βενεζουέλα, αλλά η κατάσταση είναι τραγική.

Αδυναμία έχεις στη μητέρα σου ή στον πατέρα σου;

Και πάλι στον παππού μου θα σου πω ότι είχα αδυναμία. Μεγάλωσα φυσικά με τους γονείς μου, αλλά από τον καθένα έχω να θυμάμαι πολύ συγκεκριμένα πράγματα και ιστορίες. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν τεσσάρων ετών και τα περισσότερα που έχω ζήσει τα έχω ζήσει με τη μητέρα μου γιατί έμενα στο ίδιο σπίτι μαζί της μετά τον χωρισμό τους.

Έχεις εικόνες και συναισθήματα εκείνης της εποχής του διαζυγίου των γονιών σου;

Καταλάβαινα, παρατηρούσα, αλλά δεν γενικά δεν μιλούσα ως παιδί. Δεν ήμουν συνεσταλμένος, ήμουν δυναμικός, αλλά κρατούσα μέσα μου τα συναισθήματά μου, ήμουν κλειστός, δεν ήθελα να ενοχλώ τους γύρω μου. Δεν έχω ιδιαίτερες μνήμες από εκείνη την εποχή του διαζυγίου ή ενδεχομένως είχα και ήθελα να τις ξεχάσω; Σαν τραύμα; Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Δεν μου έλειψε ποτέ, για παράδειγμα, ο πατέρας μου μετά το διαζύγιο, γιατί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τον έβλεπα. Τώρα βέβαια εκείνος μένει στην Αστυπάλαια. Γενικά είμαστε ταξιδιάρικα πουλιά στην οικογένειά μου. Από την άλλη, εγώ από μικρός ήμουν ανεξάρτητος, ήθελα όλα να τα κάνω μόνος μου. Αισθανόμουν πάντα μεγαλύτερος από την ηλικία μου.

Πόσα αδέλφια έχεις;

Τέσσερα, με μένα ως μεγαλύτερο. Και οι δύο γονείς μου μετά το διαζύγιο ξαναπαντρεύτηκαν. Ο ένας μου αδερφός είναι σεφ στο Λονδίνο, μένει εκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο άλλος μου αδερφός είναι επίσης σεφ στην Κύπρο, και οι δύο μου αδερφές σπουδάζουν και οι δύο οικονομικά. Δύο στα δύο στα επαγγέλματα! Έχουμε πολύ στενή επαφή μεταξύ μας, έχουμε εξάλλου το ίδιο αίμα.

Η μαμά σου είναι η σταθερή σου θαυμάστρια σε όσα κάνεις στο θέατρο ή στην τηλεόραση;

Είναι σαν κριτικός θεάτρου η μαμά μου! Έχει δει τα πάντα που έχω κάνει στο θέατρο, άσε που κι εκείνη είχε το μικρόβιο για να γίνει ηθοποιός αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Από τότε που έπαιξες στην ταινία «Peppermint» και ήσουν μόλις δέκα ετών μαγεύτηκες με το επάγγελμα του ηθοποιού;

Δεν πήραν όμως από εκείνη την ηλικία τα μυαλά μου αέρα γιατί είμαι γενικά άνθρωπος των... χαμηλών πτήσεων. Μου άρεσε βέβαια πολύ η όλη διαδικασία του κινηματογράφου, αλλά αυτό που ένιωσα τότε ήταν ότι αισθανόμουν σαν να ήμουν στο σπίτι μου. Ήμουν πολύ τυχερός και μόνο που βρισκόμουν να παίζω δίπλα στον Γιώργο Χωραφά. Γι' αυτό λοιπόν όταν έχω ζήσει από αυτή την ηλικία και έχω αυτές τις εικόνες, τι να μου φανεί πια παράξενο στα 25 και τα 30 μου; Δεν μου φαίνεται περίεργο που ξέρω κάποιους ανθρώπους όπως τον Κώστα Καζάκο, την Κάτια Δανδουλάκη, γιατί έχω δουλέψει μαζί τους, έχω δεθεί συναισθηματικά, έχουμε κάνει σκηνές μαζί, έχουμε «ιδρώσει» μαζί. Και πάντα με αντιμετώπιζαν ως ίσο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Πρόλαβες να δουλέψεις σε κάτι άλλο πριν γίνεις ηθοποιός ή μπήκες κατευθείαν στα βαθιά;

Όπως έχει πει και ο Γιάννης Μπέζος «ευτυχώς στάθηκα τυχερός ώστε να μην κάνω κάποια άλλη δουλειά», δούλεψα κατευθείαν μετά τη σχολή ως ηθοποιός. Βέβαια, επειδή ο πατέρας μου είχε κατάστημα με παιδικά ρούχα βοηθούσα όπως μπορούσα στο μαγαζί και μετά όταν άνοιξε επίσης ένα σουβλατζίδικο στον Πειραιά δούλευα και εκεί από ντελιβεράς μέχρι ό,τι άλλο είχε ανάγκη το μαγαζί.

Ήταν ένα καλό διαβατήριο για τις «Άγριες Μέλισσες» οι προηγούμενες δουλειές που είχες κάνει στην τηλεόραση;

Κακά τα ψέματα, όταν ακούς το όνομα Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης με τους οποίους δούλεψα έξι χρόνια στη «Βέρα στο δεξί», αυτό κάτι σημαίνει. Τους χιλιοευχαριστώ! Μάλιστα, έτυχε να τους δω προχθές από κοντά και παρ' όλο που λένε πως είναι δύσκολη η Έλενα, για μένα πάντα είναι τόσο γλυκιά! Ο Γιώργος στο τελευταίο γύρισμα του σίριαλ, στο τελευταίο «αντίο» μεταξύ των ηθοποιών είχε γυρίσει και μου είχε πει «θα τα ξαναπούμε, μικρέ!». Και αυτό έγινε εννέα χρόνια μετά, όταν με πήρε τηλέφωνο για τον «Πρίγκιπα της φωτιάς», τη νέα σειρά που έκανε στο OPEN TV. Ήταν τεράστια τιμή αυτό για μένα.

Και ατυχία, γιατί δεν συνεχίστηκε όμως...

Δεν το θεώρησα ατυχία που κόπηκε στη συνέχεια, απλά κάποιοι από το κανάλι δεν εκτίμησαν σωστά τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που υπήρχαν σε αυτό το σίριαλ και όλη την ομάδα της παραγωγής. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο.

Έχεις ξαφνιαστεί με τη δημοσιότητα που απέκτησες και λόγω του τηλεοπτικού σου ρόλου;

Έχω ζήσει από μικρός την απήχηση των τηλεοπτικών μου ρόλων και έτσι δεν ξαφνιάστηκα. Ήξερα όμως ότι θα κάνουν επιτυχία οι «Άγριες Μέλισσες» από την οντισιόν ακόμη στην οποία δεν είχαμε κείμενο αλλά κάποιες σκηνές, ένα ενδεικτικό σκιαγράφημα του κάθε ρόλου. Αυτή η οντισιόν μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση, ήταν ό,τι πιο οργανωμένο έχω δει στην τηλεόραση. Ήξεραν τι ήθελαν από την παραγωγή. Από την αρχή γνώριζα ότι πήγαινα για τον ρόλο ενός από τους κακούς, τότε μου είχαν δώσει να διαβάσω τον ρόλο του Κωνσταντή και στη συνέχεια προέκυψε ο ρόλος του Μελέτη. Αισθάνθηκα από την αρχή την απόλυτη ελευθερία και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για έναν ηθοποιό.

Συνεχίζονται οι «επιθέσεις» από τον κόσμο που σε βλέπει στον δρόμο;

Περιορίστηκαν αρκετά (γέλια), αλλά μου έτυχε ένα πολύ ωραίο περιστατικό προχθές. Περπατούσα στην Ερμού και συνάντησα δύο κυρίες με τα παιδιά τους. Πέρασα δίπλα τους, ακούω που λένε «α, οι Μέλισσες. Τι θα γίνει, θα μαλακώσεις λίγο στον ρόλο σου;». Και εκεί που είμαι έτοιμος να απαντήσω. γυρνάνε τα παιδάκια και λένε στις μανάδες τους «μην του μιλάτε, είναι κακός!». Εντάξει, γέλασα! Όπως γέλασα και με το σχόλιο στο Twitter που έχουν γράψει για μένα ότι είμαι «σκουληκαντέρα με τραγιάσκα».

Οι γυναίκες πώς σε προσεγγίζουν; Έχεις αυτό που λέμε ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού και αγάπης;

Δεν είναι αυτοσκοπός της ζωής μου να γεμίσω τα κενά, τις τρύπες της ζωής μου. Είτε αυτές είναι μια θαυμάστρια παραπάνω, είτε μια γυναίκα περισσότερη στο κρεβάτι. Εκείνη που θα έρθει κοντά μου θέλω να εκτιμήσει τον Γιώργο, όχι τον Μελέτη. Δεν με απασχολεί, γι' αυτό και δεν έχω κάνει ποτέ καμία σχέση με κοπέλα που με γνωρίζει μόνο από την τηλεόραση. Δεν με απασχολεί, γιατί έχει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που είμαι εγώ στην πραγματικότητα, που έχω τις καλές στιγμές μου αλλά και τις μαυρίλες μου.

Τα σκοτάδια σου πώς τα χειρίζεσαι;

Επειδή είμαι και Σκορπιός στο ζώδιο, αρκετά ψύχραιμα, είμαι πολύ ήρεμος, πράγμα ανησυχητικό (γέλια). Είμαι σπάνια εκρηκτικός ως άνθρωπος, αλλά συμβαίνει.

Τι θα σε θυμώσει πάρα πολύ;

Συνήθως τα απλά. Για παράδειγμα, ήμουν την Κυριακή στο μετρό και την ώρα που πάω να βγω από το τρένο προσπαθούσε κάποιος να μπει με το ζόρι πριν βγω εγώ. Σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να τρελαθώ!

Μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείς το μετρό, με την έννοια ότι δεν σε αφήνουν ήσυχο οι συνεπιβάτες...

Συνέχεια το χρησιμοποιώ και μάλιστα κάνω πολλές συζητήσεις στο μετρό με τους υπόλοιπους επιβάτες. Κάποιος έχει πει «όλοι οι ηθοποιοί θέλουν να γίνουν γνωστοί και μόλις γίνουν βάζουν... γυαλιά». Γιατί να μη μιλάω στους άλλους επιβάτες; Είμαι κάτι ανώτερο εγώ από αυτούς;

Με ποιον από τους άλλους πρωταγωνιστές του σίριαλ είχες πιο ιδιαίτερη σχέση και ξανασυναντηθήκατε;

Εκτός από την Κάτια Δανδουλάκη με την οποία έχω συνεργαστεί, με τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο έτυχε συμπτωματικά να συναντηθούμε τρεις φορές πριν καν γίνει το σίριαλ, αλλά με τον Ιωάννη Αθανασόπουλο γνωριζόμαστε από το 2012, παίζαμε σε παράσταση μαζί. Είναι φίλος μου, είναι εξαιρετικός ηθοποιός και είχα προβλέψει την επιτυχία του ρόλου του ως Γιάννος από την ανάγνωση του σεναρίου ακόμη, και του το είχα πει. Ο τρόπος που προσεγγίστηκε ο ρόλος του βοήθησε και τους «κακούς» της σειράς να αναδειχθούν. Αν δεν έπαιζε εκείνος καλά μπορεί να μην είχαμε αναδειχθεί τόσο πολύ εμείς. Του χρωστάμε!

Στη σειρά έχεις κρυφό έρωτα με την κόρη του αφεντικού σου. Στην κανονική σου ζωή σε ποια φάση είναι η προσωπική σου ζωή;

Λεωνίδας Κακούρης: 3+1 πράγματα που δε γνώριζες για τον "Δούκα" από τις «Άγριες Μέλισσες»!

Υπάρχει έρωτας, υπάρχει όμως και αγάπη μεταξύ του Μελέτη και της Πηνελόπης, αλλά δεν ξέρω ακόμη πώς θα εξελιχθεί. Θα έχουμε πάντως πολλές αλλαγές. Στην προσωπική ζωή θα αρκεστώ στο ότι είμαι καλά. Δεν είμαι σε κάποια σχέση, αλλά γενικώς όταν είμαι δεν το αποκαλύπτω. Δεν θέλω να εκτίθεμαι.

Σου αρέσουν οι αντιθέσεις; Είναι μεγάλη η απόσταση από το παιδικό όνειρο να γίνεις ποδοσφαιριστής και μετά να γίνεσαι ηθοποιός...

Προτίμησα την προπόνηση του θεάτρου από εκείνη του γηπέδου, αλλά τελικά μοιάζουν μεταξύ τους, γιατί έχουν να κάνουν και τα δύο με τον πρωταθλητισμό, την οργάνωση και την πειθαρχία. Ακόμη και να γίνει κάτι στο 90ό λεπτό, σώζεται και στις δύο περιπτώσεις.

Φέτος κάνεις αντίθετα πράγματα. Παίζεις στις «Άγριες Μέλισσες», αλλά παίζεις και σε παιδική παράσταση...

Στον «Θαυμαστό κόσμο της Μαργαρίτας», όπου κάνω τον ρόλο του γεροπλάτανου, ο οποίος προσπαθεί με τον ήλιο και την τριανταφυλλιά και με μια κοπέλα, τη Μαργαρίτα, να μαζέψουν όσα περισσότερα λουλούδια μπορούν γιατί έρχεται η καταστροφή του κόσμου το 2034. Κάνω παιδικό θέατρο τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι για μένα πηγή έμπνευσης, ενέργειας, με «μαλακώνει», με κάνει πιο ήρεμο. Είναι δύσκολο κοινό τα παιδιά και όπως έχω πει, τα παραμύθια δεν είναι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άγριες Μέλισσες: Αποκλειστικό! Ο Δούκας χαροπαλεύει! Η Ασημίνα τον σώζει και αρραβωνιάζεται τον Νικηφόρο!

Έχεις δει την αδερφή της «Θεοδοσίας» από τις «Άγριες Μέλισσες»; Θα πάθεις σοκ! Είναι μία κούκλα!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr