Ράγισε καρδιές ο Ιωάννης Μελισσανίδης: «Τα τελευταία λόγια του πατέρα μου πριν πεθάνει...»

«Είναι απίστευτα συγκινητικό και σπουδαίο να πεθαίνεις...»

Στο Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη παραχώρησε συνέντευξη ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος ράγισε καρδιές με την εξομολόγηση που έκανε για τον πατέρα του που έχασε πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Έκανα απεργία πείνας για να με γράψουν οι γονείς μου στην ενόργανη. Τα κατάφερα! Όταν μου έκλεισαν την πόρτα στο σωματείο, τους είπα… εσείς θα χάσετε. Οι διακρίσεις μου παραμένουν πρώτες στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής. Πρώτος και νεότερος Ολυμπιονίκης. Οι προπονητές μου πίστεψαν σε εμένα, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε. Δεν είχα τρία μάτια και τέσσερα πόδια, είχα μια ψυχή βαθιά και ελληνική», είπε αρχικά ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Expand player

Η εξομολόγηση του Ιωάννη Μελισσανίδη για το θάνατο του πατέρα του

«Έχασα τον πατέρα μου πριν ένα χρόνο, έχω εμπνευστεί πολύ από εκείνον. Τα τελευταία λόγια του πατέρα μου είναι για μένα παρακαταθήκη. Είπε “ευχαριστώ τα Θεία για αυτή την οικογένεια”. Είναι απίστευτα συγκινητικό και σπουδαίο να πεθαίνεις με τέτοια γενναιοψυχία και γενναιοδωρία και λεβεντιά».

«Έχω δεχθεί bullying στο σχολείο. Ήμουν αθλητής και αμύνθηκα, έφαγαν δυο ξυλιές. Έχω δεχθεί bullying και από δημοσιογράφους. Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Μου έγινε και φέτος πρόταση για το Survivor, ήταν πολύ γενναιόδωροι απέναντί μου», είπε επίσης ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Η καριέρα του Ιωάννη Μεσλισσανίδη

Ο Μελισσανίδης ξεκίνησε με ασκήσεις γυμναστικής και κλασικού μπαλέτου στην ηλικία των 9 ετών. Οι γονείς του δεν υποστήριζαν αρχικά την ιδέα και - σύμφωνα με τον Μελισσανίδη - υποχώρησαν και τον πήγαν στον Γυμναστικό Σύλλογο "Σπάρτακος Θεσσαλονίκης, αφού αρνήθηκε να φάει για δύο ημέρες.

Το 1991, στο πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, βγήκε 18ος στο ομαδικό, αλλά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, μπαίνοντας μπροστά από τους μελλοντικούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ivan Ivankov και Yordan Yovchev. Δύο χρόνια αργότερα, το 1993, πήρε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στο έδαφος και την τρίτη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες στο άλμα.

Το 1994 ήταν ο πρώτος χρόνος που αγωνίστηκε στην κατηγορία των Αντρών και η αρχή των επιτυχιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Πράγα το 1994, κέρδισε τον τίτλο στις ασκήσεις εδάφους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά, κατέκτησε στις ασκήσεις εδάφους τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαζί με τον Neil Thomas της Μεγάλης Βρετανίας. Με αυτή τη νίκη, ο Μελισσανίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής, σε άντρες και γυναίκες, με μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η "τύχη" του Μελισσανίδη αλλάζει μετά το 1994: Στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1995 και 1996, δεν προκρίθηκε σε κανένα τελικό και δεν κατάφερε να αγωνιστεί, όπως θα ήθελε ο ίδιος. [5] Ωστόσο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, ο Μελισσανίδης έκανε την έκπληξη και κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στις ασκήσεις εδάφους, με 9.850 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο και αναγκάζοντας ακόμα και τους αντιπάλους του να τον χειροκροτήσουν. Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για την Ελλάδα στη γυμναστική, από το 1906.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξέσπασε ο Ιωάννης Μελισσανίδης - «Είπα στην Ομοσπονδία “Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε”»

Ιωάννης Μελισσανίδης: Η αποκάλυψη για τον προσανατολισμό στην προσωπική του ζωή και ο θάνατος που τον "τσάκισε"