Αποχώρησε από την παράσταση που συμμετείχε ο Κώστας Καζάκος για λόγους υγείας

Τι συνέβη;

Ο Κώστας Καζάκος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Ματωμένα Χώματα», η οποία θα ανέβαινε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προκειμένου να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, η οποία είναι και η συγγραφέας του έργου.

Ο έμπειρος ηθοποιός ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παράσταση λόγω προβλήματος υγείας, ενώ και ο γιός του μίλησε πριν από κάποιες μέρες για μία προβληματική συνεργασία που είχε. Την είδηση έκανε γνωστή με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Μιχάλης Σαράντης.

Expand player

Η ανακοίνωση για την αποχώρηση του Κώστα Καζάκου από την παράσταση «Ματωμένα Χώματα»

«Ο κύριος Καζάκος δυστυχώς για λόγους υγείας δεν μπορεί να συμμετέχει στην παράσταση μας. Του ευχόμαστε όλοι από καρδιάς περαστικά και ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά σύντομα στη σκηνή! Στη θέση του μας έκανε την τιμή να είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου! Τα Ματωμένα Χώματα ετοιμάζονται! Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Μιχάλης Σαράντης.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καζάκο

Ο Κώστας Καζάκος (Πύργος Ηλείας, 29 Μαΐου 1935) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς, της Λυσιστράτης.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συν-ιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών, για το σύνολο της προσφοράς του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η κόντρα ήταν θέμα μάρκετινγκ» - Η αποκάλυψη του ηθοποιού για την Βουγιουκλάκη και την Καρέζη

"Αφήστε πια ήσυχη την κόρη μου!" - Ξέσπασε ο Κωνσταντίνος Καζάκος στον αέρα του MEGA