Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα

Η ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε τα 70 χρόνια στον θρόνο με αποτέλεσμα να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της για τέσσερις ημέρες ενώ κηρύχθηκαν αργίες η περασμένη Πέμπτη και η περασμένη Παρασκευή.

Από την άλλη, τον τελευταίο καιρό η υγεία της βασίλισσας ήταν αρκετά ανησυχητική ωστόσο η ίδια εμφανίστηκε ξανά στον εξώστη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος και να σηματοδοτήσει το τέλος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Expand player

Μάλιστα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μετά το πέρας των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου με τις δηλώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

«Όταν έρχεται η στιγμή για να σηματοδοτήσεις τα εβδομήντα χρόνια ως η Βασίλισσα σας, δεν υπάρχουν οδηγίες για τον σωστό τρόπο να το κάνεις. Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αλλά νιώθω υποχρεωμένη και βαθιά συγκινημένη που τόσοι πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο μου.

Αν και μπορεί να μην παρακολούθησα προσωπικά σε κάθε εκδήλωση, η καρδιά μου ήταν μαζί σας και παραμένω αφοσιωμένη στο να σας υπηρετήσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, με την υποστήριξη της οικογένειάς μου.

Έχω εμπνευστεί από την καλοσύνη και τη χαρά που ήταν τόσο εμφανή τις τελευταίες μέρες και ελπίζω αυτή η ανανεωμένη αίσθηση της συντροφικότητάς μας να είναι αισθητή για πολλά χρόνια ακόμα. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις ευχές σας και για τον ρόλο που παίξατε όλοι σε αυτές τις χαρούμενες γιορτές».

Έδωσαν το παρόν και ο Πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Στις 2/6 ξεκίνησαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο και έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών και μάλιστα τόσο σήμερα όσο και αύριο έχει κηρυχθεί αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον εξώστη του Παλατιού για να χαιρετίσει τα πλήθη και να παρακολουθήσει φυσικά την παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παρόν έδωσα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφι καθώς και τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Άννα και ο αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Γκλούτσεστερ, ο δούκας του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε και ο Πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, όχι όμως στον εξώστη του παλατιού, καθώς δεν έχουν ενεργό δημόσιο ρόλο. Οι δυο τους παρακολουθούσαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ποιο τσάι; Αυτό είναι το αγαπημένο ρόφημα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το μυστικό της μακροζωίας της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τρόμος κατά τη διάρκεια πτήσης της - Λίγο πριν τον εορτασμό των γενεθλίων της μονάρχη