Ποιο τσάι; Αυτό είναι το αγαπημένο ρόφημα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το μυστικό της μακροζωίας της

Δεν το περίμενε κανείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ποιο τσάι; Αυτό είναι το αγαπημένο ρόφημα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το μυστικό της μακροζωίας της

Λίγο πριν τους εορτασμούς για τον «Πλατηνένιο Ιωβηλαίο» (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την πτήση της προς τους εορτασμούς) και τα 70 χρόνια διακυβέρνησης της Βασίλισσας Ελισσάβετ, ο Τομ Χανκς έκανε μια ακραία αποκάλυψη για την μακροβιότερη μονάρχη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με τον ηθοποιό το αγαπημένο ποτό της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι το τσάι, όπως πολλοί θα περίμεναν.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, όπου ο ηθοποιός κάθισε πολύ κοντά στην μονάρχη. Μάλιστα ο ίδιος εξομολογήθηκε πως είχε πολύ άγχος για αυτή την συνάντηση και είχε προετοιμάσει κάποιες ερωτήσεις, ώστε να κυλήσει πολύ όμορφα η συζήτηση.

Το αγαπημένο ποτό της Βασίλισσας Ελισάβετ

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εκείνος παρατήρησε ότι ένας από τους αυλικούς της γέμιζε το ποτήρι με ένα αρκετά παχύρευστο υγρό. Τότε βρήκε την ευκαιρία να την ρωτήσει ποιο είναι το αγαπημένο της ποτό και εκείνη απάντησε κάτι που κανείς δεν θα περίμενε. Το μαρτίνι.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν δύο χρόνια η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε κυκλοφορήσει ένα βασιλικό τζιν, που παρασκευαζόταν μέσα στο παλάτι και έφερε την επωνυμία της.

Τα σπάνια κομμάτια που είχε χαρίσει η Βασίλισσα Ελισάβετ στην Nταϊάννα

Μετά τη νέα εμφάνισή της σε αγώνες, όπου το κοινό την θαύμασε για την ανανεωμένη της εμφάνιση, με αφορμή τους επίσημους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, η Βασίλισσα Ελισάβετ ανοίγει την προσωπική της κοσμηματοθήκη για πρώτη φορά και δείχνει τα σπάνια συναισθηματικής αξίας αντικείμενα, μεταξύ αυτών και ορισμένα της αείμνηστης Nταϊάνα.

Η προσωπική συλλογή κοσμημάτων της Ελισάβετ, αποτελείται από περισσότερα από 300 ιδιαίτερα κομμάτια. Γύρω στα 20 από αυτά για πρώτη φορά θα εκτεθούν εντός της εβδομάδας, σε 3 παλάτια, εκείνο του Buckingham, του Windsor αλλά και του Ηolyroodhouse. Δεν είναι μόνο τα κειμήλια χρόνων από την οικογένεια της αλλά και καρφίτσες, δαχτυλίδια που της χάρισε στα 73 χρόνια του γάμου τους, ο σύζυγος της Φίλιππος.

Εκείνο όμως που εξέπληξε ευχάριστα τους βρετανούς και τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν εκτενή άρθρα, είναι η είδηση πως για πρώτη φορά, θα μας δείξει δύο ιδιαίτερα κομμάτια, τα οποία είχε αποφασίσει να δωρίσει στην πριγκίπισσα Diana αμέσως μετά τον επίσημο αρραβώνα της με τον γιο της πρίγκηπα Κάρολο. Το ένα είναι το περίφημο διαμαντένιο δαχτυλίδι του αρραβώνα, το οποίο σήμερα φορά η δούκισσα Κέιτ, δώρο του William.

Το δεύτερο είναι η βασιλική τιάρα που ήθελε η Ελισάβετ να φορά μόνο η Diana, η οποία αν σήμερα ζούσε θα είχε την δυνατότητα να αποκτήσει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, όπως η Καμίλα. Με αυτό το ενδεχόμενο, η Ελισάβετ έδωσε ένα ειδικό προσωπικό της κόσμημα στην νύφη της. Η Diana την φορούσε συχνά δημόσια και παράλληλα με την τιάρα της δικής της οικογένειας, των Spencer. Την οποία επίσης φορά κατά καιρούς η Κέιτ.