Που αφήνει την "αμύθητη" περιουσία του ο Βαγγέλης Παπαθανασίου - Η άγνωστη ύπαρξη της επί χρόνια συντρόφου του

Της είχε τυφλή και απόλυτη εμπιστοσύνη

Ο θάνατός του, βύθισε στο πένθος πλήθος γνωστών και φίλων, μιας και η απουσία του θα είναι τεράστια στον καλλιτεχνικό, μεταξύ άλλων, χώρο. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 17 Μαΐου στο Παρίσι, ύστερα από σκληρή και τεράστια μάχη με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το «ΘΕΜΑ», η Λώρα Μεταξά, ήταν η σύντροφος της ζωής του για πολλά χρόνια, και κρατούσαν τη σχέση τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας, και μεταξύ άλλων εκείνη και το ίδρυμα που εκείνος δημιούργησε, θα κληθούν να διαχειριστούν πνευματικά δικαιώματα, σπουδαία έργα τέχνης, ακίνητα, μετρητά, εντυπωσιακά αυτοκίνητα και ένα σκάφος, των οποίων η αξία είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ!

Expand player

Τι συμβαίνει με την περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία, τα ακίνητα στο Παρίσι ή στη Βουλιαγμένη, το σκάφος και τα αυτοκίνητα που τόσο αγαπούσε, ή για τα μετρητά που έχει σε διαφορετικές τράπεζες. Πρόσφατα, μάλιστα, γράφτηκε στον Τύπο ότι η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000, ποσό αστρονομικό αν το σκεφτεί κανείς.

Η μεγαλύτερή του, ωστόσο, αγάπη, όπου επένδυσε τα μεγαλύτερα ποσά, ήταν τα έργα τέχνης, τα οποία αγόραζε όχι τόσο με βάση το χρηματιστήριο της τέχνης, αλλά τις προσωπικές του προτιμήσεις. Όσο για την περιουσία του σε μετρητά, αυτή διαμορφώθηκε από τις συνεργασίες σε γνωστά κινηματογραφικά σάουντρακ.

Για εκείνον η Ελλάδα ήταν το κέντρο του Σύμπαντος που δεν είχε όρια παρά μόνον αυστηρές συντεταγμένες σαν εκείνες που διάβαζε στους Προσωκρατικούς, τους γεωμέτρες και τον Πλάτωνα και για τις οποίες θα μπορούσε να μιλάει επί ώρες σε όποιον μπορούσε να ασπαστεί το όραμά του. Εξ ου και το Ίδρυμα που ίδρυσε με σκοπό να προάγει ταυτόχρονα τη μουσική, τις τέχνες και τις επιστήμες έχει τη χαρακτηριστική ονομασία Ίδρυμα Ερευνών με στόχο να υπηρετεί αυτόν τον υψηλό στόχο.

Σε αυτόν είχε αφοσιωθεί, άλλωστε, σχεδόν αποκλειστικά ο Vangelis τα τελευταία χρόνια της ζωής του χρίζοντας ως διαχειριστές, όπως λέγεται, τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, στους οποίους είχε τυφλή και απόλυτη εμπιστοσύνη, δηλαδή τον δικηγόρο του και συνονόματο Βαγγέλη Καλαφάτη και τη σύντροφό του Λώρα Μεταξά.

Περισσότερες, ωστόσο, λεπτομέρειες αναμένεται να έρθουν στο φως όταν και όποτε ανοίξει η διαθήκη και ο δικηγόρος του αποκαλύψει με ακρίβεια τι ακριβώς ορίζει ο διάσημος συνθέτης.

Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση μέγιστου Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Ελλάδα ήταν στην εκπομπή “Σπίτι με το Mega” τον περασμένο Δεκέμβρη σε ένα αφιέρωμα για τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

«Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα μετά από αυτή την εισβολή ενός ξένου ιού και όλα τα πράγματα να πάνε πιο ομαλά. Και ό,τι αφορά την πατρίδα θέλει και μια ειδική συνείδηση. Σας φιλώ, με αγάπη, Βαγγέλης», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Συγκινεί το τελευταίο "αντίο" της ανιψιάς του, Ελένης

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης