Πάνω από 200 εκατ. δολάρια και χιλιάδες έργα τέχνης - Η τεράστια περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ποια είναι η μοναδική κληρονόμος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάνω από 200 εκατ. δολάρια και χιλιάδες έργα τέχνης - Η τεράστια περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από την ζωή τη Τρίτη 17 Μαϊου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το δικηγορικό γραφείο του Βαγγέλη Καλαφάτη, όπου ο εκλιπών είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

 Βαγγέλης Παπαθανασίου περιουσία

Η περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time και της Ντονατέλλας Αδάμου, η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας.

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ελλάδα

Ένα ακόμη σημαντικό άτομο του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 17/5 και βύθισε στη θλίψη όλη σχεδόν τη χώρα που τον ήξερε και τον αγάπησε για το έργο που αφήνει πίσω. Ο λόγος για τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών σε κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλευόταν στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση μέγιστου Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Ελλάδα ήταν στην εκπομπή “Σπίτι με το Mega” τον περασμένο Δεκέμβρη σε ένα αφιέρωμα για τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

«Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα μετά από αυτή την εισβολή ενός ξένου ιού και όλα τα πράγματα να πάνε πιο ομαλά. Και ό,τι αφορά την πατρίδα θέλει και μια ειδική συνείδηση. Σας φιλώ, με αγάπη, Βαγγέλης», είχε αναφέρει ο ίδιος.