Τα "κορίτσια" του Ανδρέα Μπάρκουλη! Δείτε τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης παντρεύτηκε μόνο τρεις φορές στη ζωή του. Η Στρατηγού, η δεύτερη σύζυγός του που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και η Μαίρη Μπάρκουλη, ήταν μόνο μερικά από τα κορίτσια του Μπάρκουλη.

Ο ίδιος, ο ηθοποιός έχει μιλήσει για τους μεγάλους έρωτες που έζησε με συναδέλφους του, τραγουδίστριες και όχι μόνο. Ιδού, τα κορίτσια του Μπάρκουλη.

Μπάρκουλης- Βουγιουκλάκη. Στη βιογραφία του, ο ηθοποιός αναφερόταν στο χαστούκι που του είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Έρωτας στους αμμόλοφους». Το χαστούκι ήταν τόσο φυσικό, που ο ηθοποιός έφυγε από το πλάνο. Εν το μεταξύ, όλοι μιλούσαν για τις άκρως ρεαλιστικές σκηνές πάθους και φιλιού μεταξύ της Εθνικής Σταρ και του Μπάρκουλη.



Αλέκα Στρατηγού: η ηθοποιός και πρώτη σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Μιλώντας για την πρώτη του γυναίκα, την Αλέκα Στρατηγού, ο ηθοποιός έλεγε:

«Καλό κορίτσι, μεγάλη αγάπη, τα πάθη μας χώρισαν... Έζησα καλά με την Αλέκα, ήταν από τους νεανικούς έρωτες αυτούς που ξυπνάς και πιστεύεις πώς όλα είναι αγνά, όμορφα και μεθαύριο θα καλυτερεύσουν κι άλλο. Ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή μου. Την λάτρεψα την Αλέκα! Μετά την ταινία "Η χαρτοπαίχτρα" άρχισε να μοιάζει με την καθημερινότητά μας

. Η Αλέκα έπαιζε μερόνυχτα κι εγώ βολτάριζα με γκομενίτσες, αθώα φλερτ, χωρίς να επιδιώκω το σεξ, μήπως και την ταρακουνήσω.... 'Ενα βράδυ το τελευταίο μας, την προσκάλεσα για φαγητό, της ανακοίνωσα πώς δεν αντέχω άλλο να αναμετριέμαι με την τράπουλα κι έφυγα»...



Η ιστορία της Καίτης Γκρέυ με τον Ανδρέα Μπάρκουλη δεν είναι και τόσο γνωστή.

Η Καίτη Γκρέυ στην αυτοβιογραφία της «Αυτή είναι η ζωή μου», που κυκλοφόρησε το 1983,μιλούσε για τον δεσμό της με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και το ειδύλλιό τους που άρχισε με κυνηγητό του δημοφιλούς πρωταγωνιστή.

Ο Μπάρκουλης διέδιδε στο καλλιτεχνικό περιβάλλον πως τα είχε μαζί της. Μια βραδιά, την εποχή που η Γκρέυ τραγουδούσε στο κέντρο «Καλαμίτσα» της Θεσσαλονίκης, μπήκε ξαφνικά στη σάλα ο Μπάρκουλης και της ζήτησε να βγουν έξω να μιλήσουν.

«Μόλις είχα τελειώσει την παράσταση με πλησίασε ένας σερβιτόρος και μου είπε πως ο Μπάρκουλης με περίμενε στο αμάξι του να μου μιλήσει. Βγήκα έξω από το κέντρο και πήγα κοντά στο αμάξι του. Εσκυψα πάνω από το παράθυρο και του ζήτησα να μου εξηγήσει γιατί είπε αυτό το πράγμα στον Κακκαβά. “Δεν είμαι ανθρωποφάγος” είπε εκείνος “έλα μέσα στο αυτοκίνητο να καθίσεις και τα λέμε”. Μόλις άνοιξα την πόρτα και δεν είχα καθίσει καλά-καλά, έβαλε μπρος -είχε ένα MG- και έφυγε από το μαγαζί.

Επειδή είχα ακούσει πολλά για τον Μπάρκουλη, ότι δέρνει γυναίκες και άλλα τέτοια, φοβήθηκα... Είδα ότι με έβγαζε έξω απ' τη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε σε μια ερημιά κι εκεί μιλήσαμε. Τον ρώτησα γιατί διαδίδει τέτοια πράγματα για εμένα και μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου κι επειδή μου έδειξε στοργή και αγάπη, τα φτιάξαμε».



Μπάρκουλης- Καρέζη:

Ο ίδιος ο Μπάρκουλης είχε μιλήσει για τον έρωτα του για την Καρέζη:

«Το 1966 έπαιξα στην ταινία «Τζένη Τζένη». Η ταινία είχε εκπληκτική επιτυχία εισπρακτικά κόβοντας πάνω από 560.000 εισιτήρια κατά τις πρώτες προβολές της. Στην ταινία ερωτεύτηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη.

Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε».



Η Ματούλα, υπήρξε ένα από τα κορίτσια του Μπάρκουλη μιας και στα 13 της, ήταν ο πρώτος άντρας που μπήκε στη ζωή της.

«Εγώ τον γνώρισα 13 χρόνων, σε ένα γύρισμα που έκανε δίπλα στο σπίτι μου, στην Κυψέλη, και ήταν ο πρώτος άντυρας της ζωής μου... Τον ερωτεύτηκα, γιατί εκτός από κούκλος ήταν πολύ ευγενής, πολύ γλυκός και ένας κύριος με κάπα κεφαλαίο.

Η σχέση μας, που πάντα χαρακτηρίζεται από αγάπη και σεβασμό, κρατάει μέχρι σήμερα. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό παρευρέθηκα σε μια τιμητική βραδιά που έγινε για τον Ανδρέα και η απόδειξη της παντοτινής εκτίμησής του στο πρόσωπό μου ήταν το ότι μόλις με είδε, μου πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο που κρατούσε στα χέρια του».



Η Μαίρη Μπάρκουλη, υπήρξε η τελευταία σύζυγος του ηθοποιού και μητέρα του γιου του Νίκου. Με τη Μαίρη Μπάρκουλη, γωνρίστηκαν πριν 18 και η ίδια είχε εξομολογηθεί:

«Τον Ανδρέα τον γνώρισα το 1998. Εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο. Βλέποντάς τον λοιπόν στην τηλεόραση, όπως και τόσο άνθρωποι, ευαισθητοποιήθηκα και πήγα κοντά του. Ήθελα να του δείξω και εγώ με τη σειρά μου τη συμπαράστασή μου και να του δώσω κουράγιο σ' εκείνες τις δύσκολες στιγμές που περνούσε. Όταν με είδε, νόμισε πως ήμουν η πρώην γυναίκα του, που αγάπησε πολύ, η Αλέκα Στρατηγού. Όταν βγήκε, με κυνήγησε πολύ... Ποια γυναίκα θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν Ανδρέα Μπάρκουλη;»



Μπορεί να μην γνωρίζουμε αν υπήρξε κορίτσι του Μπάρκουλη, όμως η Άννα Φόνσου υπήρξε κουμπάρα και καλή του φίλη.

«Έχω βαφτίσει και το παιδί που απέκτησε με τη Μαρία. Διασκέδαζε πολύ, ήταν ένας ζωντανός άνθρωπος. Το ένα ποτό, όμως, έφερνε το άλλο κι έγινε αλκοολικός.

Έχει βγάλει χρήματα, αλλά υπήρξε πολύ σπάταλος. Δεν υπολόγιζε τα λεφτά, όλοι δανείζονταν από αυτόν και στις σχέσεις του έπαιρνε ακριβά δώρα. Ξέρεις, οι παλιοί ηθοποιοί δεν παίρναμε πολλά χρήματα. Ο Αντρέας ήταν από τις εξαιρέσεις

Αλλά, έτσι κι αλλιώς, επειδή οι περισσότεροι ήμασταν φτωχόπαιδα, βοηθούσαμε και τις οικογένειές μας για να βγουν από τη μεγάλη φτώχεια. Και, από την άλλη, νομίζαμε ότι θα ήμασταν για πάντα 20 χρόνων και δεν θα γινόμασταν ποτέ… 200! Τα χρόνια, όμως, περνάνε… Λίγοι κάναμε το κουμάντο μας».



Η άγνωστη συνάδελφος που έτρωγε ξύλο

Ανάμεσα στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είχε κάνει στη βιογραφία του ο Μπάρκουλης, με τον τίτλο «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης και άλλα δεινά», ο πάλαι ποτέ μέγας καρδιοκατακτητής του ελληνικού σινεμά αναφερόταν σε συνάδελφό του, με την οποία είχε δεσμό:

«Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα ξανακάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον Ερυθρό Σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά τις ξανάτρωγε...»

Η φωτογραφία με την Ειρήνη Παππά, τυχαία



womenonly.gr

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Φίλοι ή εχθροί; Οι σχέσεις πρώην & νυν των Ελλήνων σταρ

Διάσημες… κλέφτρες! Ποιες πιάστηκαν επ’αυτοφώρω να κλέβουν

Απαράμιλλη φινέτσα και στυλ! Οι σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με μαγιό

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Ανδρέας Μπάρκουλης: Ο γιατρός του ηθοποιού αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές: «Το πρωί μιλούσαμε και…»

Πρωτοφανές ξέσπασμα από τη χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη: «Εγώ και το παιδί μου πεθάναμε! Αφήστε με ήσυχη…»

Απίστευτη αποκάλυψη: Ο αείμνηστος Ανδρέας Μπάρκουλης είχε κάνει φυλακή γιατί…