Ρίκα Βαγιάνη: Αφιέρωμα στην άγνωστη ζωή της ταλαντούχας δημοσιογράφου που έφυγε τόσο νωρίς! (Φωτό - Βίντεο)

Το δικό μας αντίο στην Ρίκα Βαγιάννη που έφυγε νωρίς από καρκίνο...

Η Ρίκα Βαγιάνη άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο!

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: «Έτσι ξεκίνησε ο καρκίνος»! Η σπαρακτική αποκάλυψη από στενή της συνεργάτιδα! (Βίντεο)

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.


Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης μόλις στα 28 της στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: Η ζωή της δημοσιογράφου που «έσβησε» στα 56 της!


Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ηταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.


Η Ρίκα στην πολιτική
Η δημοσιογράφος το 2015 δοκίμασε τις δυνάμεις της και στην πολιτική, κατεβαίνοντας υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στον νομό Μαγνησίας.


«Συστήθηκε» στους ψηφοφόρους της με ένα κείμενο λιτό αλλά χωρίς φλυαρίες, χωρίς υπερβολές. Λιτό και μεστό:

«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχω απασχοληθεί ως ηθοποιός σε πρώτη φάση, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, από το 1979 ως το 2012 εργάστηκα χωρίς διακοπή στην έντυπη, ηλεκτρονική και ψηφιακή δημοσιογραφία. Εχω εκδώσει δύο βιβλία για παιδικές ηλικίες. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο, τον Οδυσσέα Στεφανή.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: Ο "Ζαννό" της που την μύησε στην δημοσιογραφία!


Είναι μεγάλη μου τιμή που το Ποτάμι με συμπεριέλαβε στη λίστα των υποψηφίων της Μαγνησίας. Είμαι «υιοθετημένο παιδί» της περιοχής, όπου από το 2002 περνώ μεγάλα διαστήματα του χρόνου μαζί την οικογένειά μου. Επιπλέον, ίσως και ισχυρότερο κριτήριο για την ένταξή μου στην ομάδα των συνυποψηφίων μου, είναι η ενασχόλησή μου -λόγω εντοπιότητος- με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη νησιωτική Μαγνησία, ζητήματα που εμποδίζουν ένα διαμάντι της Ελλάδας να λάμψει όπως του πρέπει και να πάρει την αξία που του αντιστοιχεί. Επιπλέον, ως μητέρα ενός αγοριού που έχει βαθιές ρίζες, προγονική ιστορία, αλλά και (ελπίζω) επαγγελματικό και κοινωνικό μέλλον στενά συνδεδεμένο με τη Μαγνησία, έχω ακόμα περισσότερους λόγους να βρίσκομαι στην εκλογική αυτή περιφέρεια, και πολύ μεγάλα γκάζια για να διαδώσω το απλό μήνυμα «Τώρα Ποτάμι»- αφού τα δοκιμάσαμε όλα…»


Το μεγάλο «Χ» στην τηλεόραση
Η αδικοχαμένη δημοσιογράφος είχε αποσυρθεί τα τευελυταία χρόνια από τον κόσμο της τηλεόρασης και η φίλη της Μαίρη Παναγάκου αποκάλυψε το γιατί...

« Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν πλήρως δυσαρεστημένη με αυτό που γινόταν στην τηλεόραση και για τον λόγο αυτό δεν της έκανε πλέον κέφι να δουλέψει στον χώρο.

Η δημοσιογράφος δεν δούλευε για τα λεφτά, έκανε ακριβώς αυτό που της άρεσε και ποτέ δεν παρακάλεσε για δουλειά, αντιθέτως οι άλλοι την παρακαλούσαν , πράγμα που δέιχνει το μεγαλείο της επαγγελματισμού της» ανέφερε η ίδια.

Το εξώφυλλο της στο Playboy
Αντισυμβατική σε όλα, η Ρίκα αγαπούσε να πηγαίνει κόντρα στους κανόνες! Ποιος μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει το εξώφυλλο της Ρίκας στο ανδρικό Playboy:


Η άνιση διπλή μάχη με τον καρκίνο
Η αγαπημένη δημοσιογράφος έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο! Η Ρίκα ζούσε τον εφιάλτη του καρκίνου περίπου 5 χρόνια! όταν ο αγαπημένος της Νίκος πήγε στο Περθ, η Ρίκα ήρθε αντιμέτωπη με τον εφιάλτη για πρώτη φορά.... Εκεί λοιπόν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και ο όγκος στους πνεύμονες νικήθηκε προσωρινά δυστυχώς! Λίγο αργότερα ο καρκίνος επέστρεψε και στέρησε την ζωή στην εμβληματική δημοσιογράφο...

Ο άντρας που στάθηκε σαν βράχος δίπλα της
Η δημοσιογράφος και ο σύζυγός της, Νίκος Στεφανής, ζούσαν έναν πολύ μεγάλο έρωτα!

Μάλιστα όταν εκείνος δέχτηκε πρόταση να διδάξει στο Περθ της Αυστραλίας, η Ρίκα δεν σκέφτηκε λεπτό πώς θα φύγει από την Ελλάδα και τον ακολούθησε εκεί! Το ζευγάρι είχε και έναν γιο, τον Οδυσσέα που ήταν η μεγάλη τους αδυναμία...