6 εύκολα tips για να γυμναστείς σωστά μόνη σου!

Tips για αποτελεσματική γυμναστική στο σπίτι!

Πολλές είναι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που θέλουν να γυμναστούν, ωστόσο, δεν τους αρέσει να πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Βέβαια, το να γυμνάζεσαι στο σπίτι δεν είναι πάντα αποτελεσματικό, καθώς δεν κάνουμε σωστά τις ασκήσεις, επίσης, δεν πιέζουμε τον εαυτό μας να κάνουμε καλύτερα γυμναστική. Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Δείτε ακόμη: Κατερίνα Τσαβάλου: Αποκαλύπτει πως έχασε τα 20 κιλά της εγκυμοσύνης!

Βάλε πιο μικρούς στόχους

Το να έχεις ένα μεγάλο στόχο στο μυαλό σου είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα. Όταν, όμως, προσπαθείς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να τελειώσει αυτά τα αναθεματισμένα τα σετ, μπορεί να είναι πολύ πιο βοηθητικό να έχεις πιο μικρούς στόχους στο μυαλό σου. Σκέψου, για παράδειγμα: “Θα κάνω σπριντ μέχρι εκείνο το δέντρο” αντί για “Θέλω να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ στο τρέξιμο”. Έτσι δεν κινδυνεύεις να αισθανθείς κουρασμένη πριν καν ξεκινήσεις.

Κοίτα μπροστά σου

Κυριολεκτικά! Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Motivation and Emotion λέει πως οι συμμετέχοντες που ήταν συγκεντρωμένοι σε έναν συγκεκριμένο στόχο έτρεχαν πιο γρήγορα και αισθάνονταν λιγότερο κουρασμένοι. Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάς πάντα μόνο το στόχο σου και τίποτα άλλο. Αν ο στόχος σου είναι να τρέξεις μέχρι “εκείνο το δέντρο”, τότε κοίτα μόνο το δέντρο!

Δείτε ακόμη: Μαριέττα Χρουσαλά: Η άσκηση που κάνει για τέλειους γλουτούς! (βίντεο)

Βρες ένα Mantra

Τα Mantras δουλεύουν και βοηθάνε πάρα πολύ. Σκέψου μια φράση που μπορεί να σε βοηθήσει και λέγε το συνέχεια από μέσα σου. Φέρε την στο μυαλό σου κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Χρησιμοποίησε τη μαγική λέξη

“Αργότερα”. Έρευνα στο Journal of Personality and Social Psychology έχει δείξει πως οι άνθρωποι που έλεγαν πως θα ενδώσουν σε κάτι στο μέλλον, έβρισκαν πιο εύκολο να αντισταθούν στον πειρασμό σήμερα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να σταματήσεις νωρίτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης πες στον εαυτό σου πως θα το κάνεις αργότερα χωρίς να διευκρινήσεις το πότε.

Δείτε ακόμη: 7 ασκήσεις για τέλεια καλλίγραμμα πόδια!

Χαλάρωσε λίγο

Αν πραγματικά δυσκολεύεσαι την ώρα της άσκησης, απλά χαλάρωσε λιγάκι. Δοκίμασε να κάνεις μικρά διαλειμματάκια ανάμεσα στις προπονήσεις σου και ολοκλήρωσε τις με αυτόν τον τρόπο. Όσο περνάει ο καιρός θα κάνεις όλο και πιο μικρά διαλείμματα.

Μείνε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα

Καλό είναι να έχεις κάποιο πλάνο στο μυαλό σου και να ακολουθείς αυτό και μόνο αυτό. Βρες κάποιο πρόγραμμα εκγύμνασης που σε εκφράζει και πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει και ακολούθησε το πιστά. Έτσι μόνο θα φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.