Μεγάλη προσοχή αν κάνετε αυτό το λάθος στην τουαλέτα!

Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους!

Μεγάλη προσοχή! Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, αλλά το κάνουν πολλοί, ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι.

Σύμφωνα με έρευνες είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στην τουαλέτα και το αγνοούμε!

Expand player

Όταν το κάνουμε διασπείρονται στον αέρα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους.

Ποιο είναι αυτό;

Να τραβάμε το καζανάκι της τουαλέτας με το καπάκι ανοιχτό. Όταν το καπάκι είναι ανοιχτό και τραβήξουμε το καζανάκι, σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων που εγκαθίσταται στις παρακείμενες επιφάνειες. Επικίνδυνα μικρόβια μπορεί με αυτό τον τρόπο να κολλήσουν πάνω σε άλλες επιφάνειες και να μείνουν εκεί για ώρα με αποτέλεσμα να τα μεταφέρουμε και στο υπόλοιπο σπίτι.

Οι ειδικοί συνιστούν το καπάκι να παραμένει κλειστό πάντα μετά από τη χρήση της τουαλέτας και φυσικά να πλένουμε πάντα τα χέρια μας.

"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Να ανησυχήσω;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Να ανησυχήσω;" ρωτάει αναγνώστρια και ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά στην απορία που απασχολεί πολλές!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.


Κάθε φορά που κάνω σεξ με τον σύντροφό μου πονάω αρκετά. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ο πόνος στην επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία ορίζεται ως επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων που βιώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η βίωση πόνου με μερική κολπική είσοδο και/ή συνουσία είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Τουλάχιστον το 60% των γυναικών βιώνουν συμπτώματα δυσπαρευνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους και για το 15% είναι επανεμφανιζόμενο πρόβλημα.

Η δυσπαρευνία, αν είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη, είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρή ενόχληση στις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας. Η δυσάρεστη αίσθηση στην είσοδο του κόλπου ή εντός των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη συνουσία προκαλείται συνήθως από ανεπαρκή διέγερση και ύγρανση, εφόσον φυσικά έχουν αποκλειστεί παθολογικές αιτίες, όπως η ενδομητρίωση. Συνθήκες που αφορούν τη φυσιολογία, όπως ανεπαρκείς ορμόνες (π.χ. στην εμμηνόπαυση), μπορούν να μειώσουν τη λίπανση.

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να δώσουν λύση, ώστε η συνουσία να γίνεται άνετα τόσο σε γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας λόγω ηλικίας όσο και σε γυναίκες με συμπτώματα αιδοιοδυνίας. Η αύξηση της ενυδάτωσης της περιοχής σε συνδυασμό με την αύξηση της ελαστικότητας του βλεννογόνου μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τι να κάνεις αν το προφυλακτικό μείνει μέσα σου;

Κίνδυνος - θάνατος: Μην ξαναγεμίσεις ποτέ πλαστικό μπουκαλάκι νερό!

Διαβάστε περισσότερα health news στο Youweekly.gr!

TAGS