«215.000 θέλει η χάρη σου;» - Οργή στο Twitter κατά του Σάκη Ρουβά

Θύελλα αντιδράσεων για την συναυλία του τραγουδιστή για την Πρωτοχρονιά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«215.000 θέλει η χάρη σου;» - Οργή στο Twitter κατά του Σάκη Ρουβά

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για 17 λεπτά στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού. Η απόφασή αυτή, πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση ύψους 211.000 ευρώ (12,4 χιλ. ευρώ το λεπτό) χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το ποσό αυτό και για το ποια θα είναι η αμοιβή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, την στιγμή που οι εξελίξεις με την εκπομπή του δεν είναι θετικές.

Την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Την πρωτοφανή απόφαση καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με την Λαϊκή Συσπείρωση να χαρακτηρίζει την απόφαση “προκλητική”.

Τα σχόλια του Twitter για τον Σάκη Ρουβά

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Σάκη Ρουβά

Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης.