Η κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Happy Day, συνάντησε τον Αχιλλέα Μπέο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και ο ίδιος στάθηκε να κάνει δηλώσεις μπροστά σε αυτή. Μίλησε για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τραγουδιστές, επισημαίνοντας κάποια από τα ονόματα που θεωρεί σημαντικά, ενώ σχολίασε και το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Παπαδόπουλο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο βουλευτής του κόμματος “Νίκη” μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη και βανδάλισε μία συλλογή έργων, διότι θεώρησε πως ήταν “σατανιστικά” και βεβηλώνουν την πίστη της ελληνικής κοινωνίας στον Θεό – δείτε εδώ τα έργα αυτά. Εξέφρασε, λοιπόν, την δική του άποψη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και εξήγησε πως παρόλο που δεν άρεσαν ούτε σε εκείνον τα έργα αυτά, δεν θα έπρεπε να συμπεριφερθεί έτσι ο βουλευτής.
Τα σχόλια του Αχιλλέα Μπέου για τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη
«Ρέμος, Οικονομόπουλος και Αργυρός δίνουν το δικό τους στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Είναι μεγάλοι καλλιτέχνες», είπε αρχικά για τους καλλιτέχνες αυτής της γενιάς, συμπεριλαμβάνοντας και το όνομα του Κωνσταντίνου Αργυρού, για τον οποίο ο Γιώργος Λιάγκας τις προάλλες πετούσε σπόντες σχετικά με την σχέση τους – δείτε εδώ.
Και για τον Νίκο Παπαδόπουλο επισήμανε: «Η ενέργεια αυτή του Βουλευτή της Νίκης είναι κατακριτέα, όμως αν θέλετε και την άποψή μου, θα συμφωνήσω μαζί του. Αυτά δεν είναι έργα τέχνης, είναι καραγκιοζιλίκια. Το έργο τέχνης, όμως, το εκλαμβάνει ο καθένας όπως θέλει. Η ενέργεια που έκανε είναι ακραία…».
Η απάντηση του Νίκου Παπαδόπουλου για την συμπεριφορά του
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο βουλευτής της “Νίκης” το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, ώστε να μιλήσει για όλα αυτά, να απολογηθεί και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για το ξέσπασμά του και τις πράξεις του.
«Ήταν λάθος της στιγμής. Υπάρχει κενό στον νόμο. Ασχολούμαι από τις αρχές του Γενάρη με αυτό το θέμα και μου απάντησε η κυρία Μενδώνη ότι δεν μπορεί να λογοκρίνει την τέχνη. Έκανα επιστολή στην πινακοθήκη να κατεβάσει τα έργα. Προχθες ήμουν με έναν άγιο παπούλη και σκεφτόμουν ότι στην καρδιά των Αθηνών, στην Εθνική μας Πινακοθήκη υπάρχουν αυτά τα βέβηλα σατανικά έργα και λέω θα πάω αύριο, έδωσα λόγο στην Παναγία, μέσα μου με προσευχή, να κάνω ότι μπορώ.
Σκοπός ήταν να βρω τη διευθύντρια. Τη γυναίκα μου την πάφησα έξω. Μπήκαμε με εισιτήρια κανονικά και εγώ και ο φιλος μου. Έλειπε η διευθύντρια και μου είπε ο φίλος μου να πάμε να δούμε την έκθεση… Κοίταξα να είμαι μόνος μου και ο φίλος μου έφυγε μόλις έριξα το πρώτο έργο. Ήταν δύο κοπέλες εκεί και τους ζήτησα συγγνώμη, τους είπα ότι είμαι βουλευτής και δεν κινδυνεύουν από εμένα… Δεν πήγα με σκοπό να κάνω αυτό που έκανα. Μετά παρουσιάστηκε η διευθύντρια, με ειρωνεύτηκε γιατί εγώ είχα εξουθενωθεί. Είναι άσχημο ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αλλά ας μου πουν πως θα ανντιδρούσαν εκείνοι.
Δεν με άφηναν να φύγω από τον χώρο, μάλλον εισαγγελέας μαζί με δύο υπουργούς προσπαθούσαν να το γυρίσουν σε κακούργημα για να με συλλάβουν. Δεν έχουν κόσμο να συλλάβουν στο κοινοβούλιο; Εμένα θα συλλάβουν; Πήγαμε να φύγουμε και συγκεντρώθηκαν γύρω μας οι αστυνομικοί, παραλίγο να ρίξουν τον κύριο Βαθιώτη, τότε καταλάβαμε ότι είμαστε υπό κράτηση. Καθίσαμε σαν τα αρνάκια και περιμέναμε πότε θα αποφασίσουν. Κινδύνευσε ο κύριος Βαθιώτης. Ελπίζω να με συγχωρέσει ο Θεός. Είμαι αμαρτωλός άνθρωπος. Ο θεός θα κρίνει αν ήταν αμαρτία αυτό που έκανα» – δείτε εδώ την ανάρτηση του Νίκου Οικονομόπουλο για το θέμα.
Και επισήμανε για τον καλλιτέχνη που δημιούργησε τα έργα αυτά: «Τα πέντε λεπτά της δημοσιότητάς του τα πήρε…».
Όσον αφορά στην Λίνα Μανδώνη, επισήμανε: «Την χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός τη συγκεκριμένη κυρία. Θα ζητήσω την παραίτηση του συμβουλίου, η συγκεκριμένη κυρία δεν καταλάβαινε, θα ζητήσω την παραίτησή της, σίγουρα γνώριζε για την έκθεση. Ήθελε να ευτελίσει την πίστη μας».


">
">
">
">
">
">
">