Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Μακάριου Λαζαρίδη και Παύλου Πολάκη. Αφορμή για την αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πτυχίο του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Η κατάσταση, μάλιστα, ξέφυγε σε βαθμό που, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ακούστηκαν εκφράσεις όπως, «σκασμός Λαζαρίδη!».

Κατά την παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Λαζαρίδη, ρώτησε: «το πτυχίο σου από που είναι; Southeastern college τι είναι αυτό και τι πτυχία δίνει;». Ο «γαλάζιος» βουλευτής Καβάλας,σήκωσε το «γάντι» κατηγορώντας τον Πολάκη ότι, «βαθύ κράτος και σαπίλα είστε εσείς. Έχετε παραδεχθεί δημόσια ότι ως δήμαρχος είχατε διπλά βιβλία, ένα βιβλίο για τα μαύρα. Να μας εξηγήσετε από πού είναι αυτά τα μαύρα. Και τι τα κάνατε; Αυτή την αηδία που αναφέρατε εγώ έχω τελειώσει το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών το college of southeastern Europe. Το πτυχίο μου υπάρχει μπορεί να σας το δείξω. Τελειώνει η πλάκα. Δείξτε μας τα βιβλία σας, που είναι τα λεφτά».

Πώς έγινε το επεισόδιο στη Βουλή με Πολάκη και Λαζαρίδη

«Να πας μια βόλτα στα Σφακιά Λαζαρίδη και να δεις τι έκανα εγώ. Μουρμού, μουρμού. Να δεις τι έκανα εγώ ως δήμαρχος. Τότε που Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν κατακρεουργήσει την ελληνική κοινωνία, εγώ έβαζα τους Σφακιανούς, αντί να δίνουν στεφάνια στις κηδείες». Στη συνέχεια, είπε προς τον υφυπουργό, «σκασμός Λαζαρίδη, σκασμός. Τώρα μιλάω εγώ, δε θα πετάγεσαι. Καθόλου δε ζορίζομαι, εσύ ζορίζεσαι γιατί είσαι εδώ χωρίς πτυχίο».

@ta_nea.gr

🗣️Ένταση στη Βουλή – Πολάκης vs Λαζαρίδης: Στα άκρα οδηγήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας, με σφοδρή αντιπαράθεση που ξέφυγε από τα πολιτικά όρια και πέρασε σε προσωπικές επιθέσεις. Ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» και «σαπίλα», ενώ προχώρησε σε ευθεία αμφισβήτηση του πτυχίου του Μακάριου Λαζαρίδη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και φωνάζοντας «σκασμός… τώρα μιλάω εγώ» μέσα στην αίθουσα. #politiki #politics #argue #eidiseis #tanea

♬ original sound – ΤΑ ΝΕΑ – ΤΑ ΝΕΑ

«Δε θα το κάνουμε αρένα εδώ μέσα. Το λόγο έχει η κα Λινού», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης που προήδρευε εκείνη τη στιγμή, ωστόσο ο Σφακιανός βουλευτής συνέχισε: «Πες μας που είναι το πτυχίο σου Λαζαρίδη και μετά ξανατραγούδα. Γιατί αρκετά σας χαϊδέψαμε μερικούς που είστε χούλιγκαν. Από εδώ και πέρα τέλος».

«Έτρωγες μαύρα και μιλάς», φώναζε συνεχίζοντας την κόντρα και εκτός μικροφώνου ο Μακάριος Λαζαρίδης, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά, «να πεις πού το πτυχίο σου, αμόρφωτε».