Η υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη παίρνει νέα τροπή μετά την απολογία του 26χρονου αρσιβαρίστα, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά. Με όσα είπε ενώπιον της ανακρίτριας, επιχειρεί να δώσει τη δική του εκδοχή για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ήταν εκείνος που προμηθεύτηκε δύο φορές ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να κάνουν χρήση στο δωμάτιο όπου βρισκόταν και η 19χρονη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα δεν προήλθαν αποκλειστικά από τον ίδιο, καθώς, όπως υποστήριξε, συνέβαλαν όλοι όσοι ήταν παρόντες.

Κεφαλονιά: Τι ισχυρίζεται ο 26χρονος αρσιβαρίστας για τον θάνατο της Μυρτώς
Σύμφωνα με την εκπομπή Live You, ο 26χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι η δεύτερη χρήση έγινε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα. Τότε, όπως περιέγραψε, η κατάσταση της 19χρονης άρχισε να επιδεινώνεται. «Νόμιζα ότι έπαθε επιληπτική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να τη βοηθήσει με τον τρόπο που πίστευε ότι ήταν σωστός.
Όπως είπε, «έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα», προσθέτοντας ότι φέρει δαγκώματα στα δάχτυλά του, τα οποία αποδίδει στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Μάλιστα, έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση ώστε να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, ο 26χρονος ανέφερε πως βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο με μια κοπέλα και ειδοποιήθηκε όταν η κατάσταση ξέφυγε. Σύμφωνα με την περιγραφή του, εκείνος έσπευσε να βοηθήσει, ανοίγοντας τον δρόμο, ενώ στη συνέχεια κατέβασαν μαζί τη 19χρονη, μεταφέροντάς την εκτός του δωματίου.
Όπως ισχυρίστηκε, την άφησαν σε ένα τοιχάκι και την σκέπασαν με ένα παλτό μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία εγκατάλειψη. Λίγο αργότερα, την παρέδωσαν στους διασώστες για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι στην αρχική του κατάθεση είχε πει ψέματα, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν μαζί με τη 19χρονη εκείνο το βράδυ, κάτι που πλέον ανακάλεσε.
Την ίδια ώρα, οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 22, 23 και 26 ετών, οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα με σκυμμένα κεφάλια. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη που αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση διά παραλείψεως, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το βάρος της υπόθεσης.
Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα επόμενα στοιχεία και οι καταθέσεις θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη μιας υπόθεσης που ήδη προκαλεί σοκ.


">
">
">
">
">
">
">