O Akylas πρόκειται να τραγουδήσει για πρώτη φορά το τραγούδι Ferto στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision την Τρίτη 12 Μαΐου, προκειμένου να διεκδικήσει την θέση της Ελλάδας στον μεγάλο Τελικό. Ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε την δεύτερη πρόβα στην σκηνή της Βιέννης την Τετάρτη 6 Μαΐου, ενώ το βίντεο των 30 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε μας δίνει μία γεύση για το πώς θα μοιάζει η παρουσία της ελληνικής συμμετοχής –δείτε το εδώ.
Σε ποια θέση βρίσκεται ο Akylas στα προγνωστικά λίγες ημέρες πριν τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εκπομπής Super Κατερίνα του ALPHA, Αποστολη Ματάμη, ο Akylas μέχρι τον Ημιτελικό δεν έχει άλλες πρόβες παραμόνο την Δευτέρα 11/5. Όπως αναφέρουν τα προγνωστικά, η Ελλάδα έχει ανεβεί στις θέσεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τον τελευταίο καιρό, καθώς παραμένει σταθερά στην 2η θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φιλανδία, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Δανία, πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο όλα θα κριθούν στο τέλος.
Όσα ετοιμάζει ο Akylas για την Eurovision
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου μέσα από το «Πρωινό» του ΑΝΤ1,ο Akylas θα χρησιμοποιήσει στη σκηνή τη λύρα που είχε εμφανιστεί και στη σκηνική παρουσία της Έλενας Παπαρίζου το 2005, όταν η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στη Eurovision με το θρυλικό «My Number One».
Η συγκεκριμένη επιλογή μόνο τυχαία δεν θεωρείται, καθώς η λύρα έχει ταυτιστεί με τη μεγαλύτερη στιγμή της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική αποστολή φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει μια έντονη συναισθηματική σύνδεση με εκείνη τη θρυλική νίκη που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Eurofans.
Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες για τη σκηνική εμφάνιση παρουσιάστηκαν και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Όπως αποκαλύφθηκε, στη σκηνή θα υπάρχει ένα μεγάλο περιστρεφόμενο prop, μια πολυεπίπεδη κατασκευή με διαφορετικούς χώρους που θα θυμίζουν πίστες video game.
Μέσα σε αυτούς τους διαφορετικούς «κόσμους», ο Akylas θα κινείται καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίλεπτης εμφάνισής του, συναντώντας σταδιακά και τα τέσσερα άτομα που θα τον πλαισιώνουν επί σκηνής. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και η ηθοποιός Παρθένα Χοροζίδου.
Οι διαφορετικοί χώροι της σκηνής θα παραπέμπουν σε ξεχωριστές εποχές και αισθητικές, συνδυάζοντας παραδοσιακά και αρχαιοελληνικά στοιχεία με πιο σύγχρονα και φουτουριστικά visuals. Παράλληλα, θα υπάρχουν και συμβολικές φιγούρες, όπως το άγαλμα που είχε ήδη αποκαλυφθεί στο press day της ΕΡΤ.




">
">
">
">
">
">
">
">