Όσο εμείς μαλώναμε για το αν θα κερδίσει η Ελλάδα ή η Φινλανδία την Eurovision, η Βουλγαρία μαγείρευε κάτω από την μύτη μας και δεν το καταλάβαμε. Η Dara με το «Barabanga» εντυπωσίασε και πήρε την νίκη μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να έχει πρακτικά κανέναν ανταγωνιστή, αφού κέρδισε τόσο την ψήφο των κριτών, όσο και του κοινού. Υπήρχαν δύο στοιχεία που οδήγησαν στην πρώτη νίκη της γειτονικής μας χώρας, τα οποία… ούτε καν πήραμε χαμπάρι!
Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας για τα στοιχεία που οδήγησαν την Βουλγαρία στην νίκη της Eurovision
Στο «Πρωινό» της Δευτέρας 18 Μαΐου, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε δύο στοιχεία που έδειχναν ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να πάρει την νίκη. «Εγώ τόσα χρόνια που αγαπάω και ασχολούμαι με τη Eurovision, έχω κι εγώ τους δικούς μου ανθρώπους, και στην EBU, και γενικότερα από τους ανθρώπους που πάνε, και δεν τους βλέπετε στις τηλεοράσεις, και μαθαίνω πληροφορίες. Ακούστε τώρα πώς η ψηφοφορία των επιτροπών έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Άρα η EBU, Σάββατο το πρωί – Παρασκευή βράδυ – ήξερε ποιες είναι οι χώρες που βάσει ψηφοφορίας επιτροπών, αν πάνε καλά και στο televoting, θα κερδίσουν.
Πρώτη λοιπόν στην ψηφοφορία των επιτροπών ήταν η Βουλγαρία. Τρώνε, Σάββατο μεσημέρι, η Dara το φαγητό της. Χτυπάει το τηλέφωνο, λέει “Γεια σας, ποιος είναι;”… Λέει “Γεια σας απ’ την EBU τάδε… τι θέλετε;”. Και λένε: “Να σας ρωτήσουμε κάτι κυρία Dara. Αν κερδίσετε τη Eurovision, θα τη διοργανώσετε στη χώρα σας του χρόνου; Έχετε αυτή την πρόθεση; Γιατί λείπατε τρία χρόνια… Έχετε την οικονομική δυνατότητα και την πρόθεση να διοργανώσετε; Γιατί θέλουμε να το ξέρουμε. Μπορείτε να το μεταφέρετε στους ανθρώπους παραγωγής σας;” Ρώτησαν την Dara εάν πραγματικά μπορεί η χώρα να τη διοργανώσει. Η Dara λοιπόν πήγε μετά στους ανθρώπους εκεί και είπε: “Παιδιά μου είπαν αυτό, τι γίνεται;” Ένα καμπανάκι» είπε ο παρουσιαστής για το πρώτο στοιχείο που μαρτυρούσε μία ενδεχόμενη νίκη της Βουλγαρίας, κάτι το οποίο φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να το γνώριζε το τηλεοπτικό κοινό.

Eurovision: Θα μπορέσει η Βουλγαρία να σηκώσει οικονομικά τον διαγωνισμό; Η μεγάλη αγωνία μετά τον θρίαμβο της Dara
Η λεπτομέρεια που τελικά έκανε την διαφορά
Υπήρξε και άλλη μία λεπτομέρεια που μαρτυρούσε την εξέλιξη των πραγμάτων, ή τουλάχιστον το ότι όδευαν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Δεύτερο καμπανάκι: Οι τραγουδιστές τα τελευταία χρόνια φοράνε δύο ακουστικά, για να ακούν εδώ τα όργανα και να μπορεί η φωνή τους να είναι πιο σωστή. Όταν λοιπόν τελείωνε το κάθε τραγούδι, έβγαζαν τα ακουστικά από τους καλλιτέχνες. Τελειώνει λοιπόν η Dara το τραγούδι. Και ο floor manager, πάει η Dara και του λέει “Βγάλε μου τα ακουστικά” Και της λέει: “Όχι, δεν στα βγάζω. Μπορεί να χρειαστούν”. “Γιατί;” λέει αυτή. Λέει “Έτσι μου ‘παν”. Γιατί στις δύο, τρεις, τέσσερις χώρες που δυνητικά μπορούν να κερδίσουνε, τα αφήνουνε, γιατί για να μην τα ξαναβάλουν στο τέλος που θα πουν το τραγούδι… Για να μην ξαναχάσουν χρόνο. Ο Akylas δεν τα φορούσε. Άρα λοιπόν, το κομμάτι αυτό είναι που έδωσε στη Βουλγαρία να πιστεύει κάποια στιγμή… κάποια σημάδια τέτοια, ότι μπορεί και να κερδίσει».


">
">
">
">
">
">
">
">