Η Γαλλία παρακολουθεί αποσβολωμένη μία ακόμα υπόθεση ακραίας κακοποίησης γυναίκας, λίγους μήνες μετά το σοκ που είχε προκαλέσει η υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται ένας 51χρονος τραπεζίτης, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο μετέτρεψε τη ζωή της συντρόφου του σε πραγματική κόλαση, υποβάλλοντάς την επί επτά χρόνια σε βιασμούς, βασανιστήρια και εξαναγκαστική πορνεία.
Ο Γκιγιόμ Μπούτσι, πρώην διευθυντής τράπεζας στη Γαλλία, καταδικάστηκε σε 25 φυλάκισης, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι από το 2015 έως το 2022 κακοποιούσε συστηματικά την 42χρονη Λετίσια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, την οποία εξανάγκαζε να συνευρίσκεται με δεκάδες άνδρες, φίλους, συναδέλφους αλλά και αγνώστους που γνώριζε μέσω διαδικτύου.
«Σταμάτησα να μετράω στους 487 άνδρες»
Η κατάθεση της Λετίσια στο δικαστήριο προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό. Η ίδια περιέγραψε πως ο πρώην σύντροφός της ασκούσε πάνω της απόλυτο ψυχολογικό έλεγχο, οδηγώντας την σταδιακά σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.
«Σταμάτησα να μετράω στους 487 άνδρες», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι αναγκαζόταν να κρατά ακόμα και λίστα με όσους την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά.
Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου, όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος της πρότεινε παιχνίδια σαδομαζοχισμού. Η ίδια πίστεψε πως επρόκειτο για κάτι συναινετικό, όμως πολύ γρήγορα κατάλαβε πως η κατάσταση είχε ξεφύγει.
«Ήταν καθαρή, απλή βία», είπε με τρεμάμενη φωνή, περιγράφοντας ότι ζούσε σε «συνεχή φόβο» επειδή ο τραπεζίτης την απειλούσε πως θα δημοσιοποιήσει προσωπικά βίντεο και καταγραφές αν τον εγκατέλειπε.
Την έστελνε σε ξένους ακόμα και μετά τη γέννα
Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 51χρονος την υποχρέωνε να συναντά αγνώστους σε πάρκινγκ, σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμων και ξενοδοχεία, ενώ εκείνος παρακολουθούσε ή άκουγε από το τηλέφωνο.
Η ίδια περιέγραψε πως την παραμονή των Χριστουγέννων του 2015 της ζήτησε να μεταβεί σε σταθμό εξυπηρέτησης στον αυτοκινητόδρομο και να «προσφερθεί σε ξένους».
Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη ότι εξαναγκάστηκε να συνευρεθεί με οδηγό φορτηγού μόλις μία ημέρα αφότου είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τη γέννηση της κόρης της το 2017.
«Ένιωθα σαν να πέθαινα μέσα μου», κατέθεσε η 42χρονη μητέρα, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αναπηρίες εξαιτίας της πολύχρονης κακοποίησης.
Οι αρρωστημένες πρακτικές και η υπερασπιστική γραμμή του τραπεζίτη
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μπούτσι παραδέχθηκε ορισμένες από τις πράξεις που περιλάμβαναν στραγγαλισμούς, εγκαύματα και ακραίες σεξουαλικές πρακτικές, ωστόσο υποστήριξε πως όλα γίνονταν με συναίνεση.
Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν πίστευε πως έκανε κακό στη σύντροφό του και χαρακτήρισε όσα συνέβαιναν «σεξουαλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της σχέσης τους».
Παρά τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο της νοτιοανατολικής Γαλλίας τον έκρινε ένοχο και αποφάσισε ποινή 25 ετών κάθειρξης, ορίζοντας πως θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής του πριν αποκτήσει δικαίωμα αποφυλάκισης.
Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη, τονίζοντας πως υπήρχε σοβαρός «κίνδυνος υποτροπής σε βάρος άλλης γυναίκας».
Η υπόθεση Ζιζέλ Πελικό που της έδωσε δύναμη να μιλήσει
Η Λετίσια αποφάσισε να σπάσει δημόσια τη σιωπή της έχοντας εμπνευστεί από την υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, η οποία είχε συγκλονίσει τη Γαλλία όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγός της τη νάρκωνε ώστε να τη βιάζουν άγνωστοι άνδρες.
Ο δικηγόρος της 42χρονης αποκάλυψε ότι η πελάτισσά του πήρε κουράγιο από εκείνη την ιστορία και αποφάσισε να αφηγηθεί δημόσια τον δικό της εφιάλτη, ώστε – όπως είπε – «να μη ζήσει ποτέ ξανά άλλη γυναίκα κάτι αντίστοιχο».


">
">
">
">
">
">
">
">