Η γυναικοκτονία στην Καλαμάτα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 1ης Ιουνίου έχει προκαλέσει σοκ και οργή. Μια 39χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσε με τον 41χρονο σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, σε μια υπόθεση που αποκαλύπτει ένα σκοτεινό παρασκήνιο βίας.

Το φονικό εκτυλίχθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Κανάρη, ενώ τα δύο παιδιά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο.

Καλαμάτα

Καλαμάτα: Οι κραυγές που άκουσαν οι γείτονες και το φρικτό θέαμα

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα, κάτοικοι της περιοχής άκουσαν μια γυναίκα να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τους ενοίκους της πολυκατοικίας αναστατωμένους στον διάδρομο. Όπως ανέφεραν, οι φωνές είχαν σταματήσει ξαφνικά και κανείς δεν ανταποκρινόταν από το διαμέρισμα.

Μετά από επίμονες εκκλήσεις των αστυνομικών, ο 41χρονος άνοιξε τελικά την πόρτα. Τα αίματα πάνω στα ρούχα του ήταν αρκετά για να σημάνουν συναγερμό.

Μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα, οι αστυνομικοί αντίκρισαν τη 39χρονη νεκρή στο πάτωμα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

Ο δράστης συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

«Αν με ξαναχτυπήσεις με τη ζώνη, θα φωνάξω την αστυνομία» – Η μαρτυρία που συγκλονίζει

Ιδιαίτερο βάρος αποκτούν πλέον οι καταθέσεις ανθρώπων που ζούσαν δίπλα στο ζευγάρι.

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας και το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει επισήμως τις αρχές στο παρελθόν.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των γειτόνων παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τελευταίο διάστημα ακούγονταν συχνά έντονοι καβγάδες από το διαμέρισμα.

Μάλιστα, γειτόνισσα αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία είχε ακούσει την άτυχη γυναίκα να φωνάζει στον σύζυγό της: «Αν με ξαναχτυπήσεις με τη ζώνη, θα φωνάξω την αστυνομία».

Τα δύο παιδιά που ξύπνησαν μέσα στον εφιάλτη

Η πιο τραγική πτυχή της υπόθεσης αφορά τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 10 και 6 ετών.

Την ώρα που εκτυλισσόταν το έγκλημα, τα παιδιά βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο και κοιμούνταν, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι συνέβαινε.

Αργότερα το πρωί απομακρύνθηκαν από το σπίτι από αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου τους παρέχεται ιατρική παρακολούθηση και εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη.

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που γνώριζαν την 39χρονη δηλώνουν συγκλονισμένοι από την εξέλιξη, τονίζοντας πως τίποτα στην εικόνα που παρουσίαζε η οικογένεια προς τα έξω δεν προμήνυε το τραγικό τέλος.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να φωτίσουν κάθε πτυχή της νέας αυτής τραγωδίας που προστίθεται στη μακρά λίστα των γυναικοκτονιών στη χώρα.