Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο 25χρονος που συνελήφθη για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, καθώς μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Με την εξέλιξη αυτή, οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση ανέρχονται πλέον σε τέσσερις, όσοι είναι και οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες.
Τι υποστήριξε ο 25χρονος για την δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Κατά την απολογία του, ο 25χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. Παράλληλα, έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς από την πλευρά του 24χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος φέρεται να τον υπέδειξε ως το πρόσωπο στο οποίο παρέδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες πριν και μετά την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι διαχειρίστηκε τα κλειδιά ή ότι τα παρέδωσε στους φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Τσακίζει κόκαλα ο Παναγιώτης Νέστορας: «Είναι πολύ δύσκολο να θάβεις μέσα σε 5 χρόνια την κόρη σου και τη γυναίκα σου» (Βίντεο)
Εκτός από τον 25χρονο, προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ο 24χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, καθώς και οι δύο φερόμενοι ως φυσικοί δράστες της επίθεσης, ένας 29χρονος και μία 26χρονη.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει όχι μόνο τη δολοφονική επίθεση στην οικία Νέστορα, αλλά και τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα στα σπίτια του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη. Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί αφορούν σειρά κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών και εμπρησμό.
«Φρούριο» το σπίτι της οικογένειας Νέστορα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου πήρε την Τετάρτη 15/7 η Αφροδίτη Νέστορα. Η Βουλευτής είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειάς της που είχε ως αποτέλεσμα η μητέρα της να χάσει τη ζωή της. Η κηδεία της Βάγιας Νέστορα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαρύ πένθους, ενώ η Αφροδίτης βρέθηκε στο τελευταίο αντίο με τη συνοδεία ασθενοφόρου – δείτε φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το STAR, έξω από το σπίτι της υπάρχει αστυνομική παρουσία, καθώς οι αρχές έχουν αναλάβει τη φύλαξη του σημείου από την πρώτη στιγμή μετά την επίθεση. Με την επιστροφή της βέβαια στην οικία της, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή και ειδικές προβλέψεις για τη διαχείριση της παρουσίας των δημοσιογράφων. Στόχος είναι να περιοριστεί η προσέγγιση μεγάλου αριθμού ατόμων, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων εξαιτίας των εγκαυμάτων που φέρει.




">
">
">
">
">
">
">
">