Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων ετών ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές στη Νέα Υόρκη, όπου η 44χρονη Σάρα Μάιερς και η 64χρονη μητέρα της, Έιμι Στέντμαν, αφαίρεσαν τη ζωή των τεσσάρων παιδιών της οικογένειας και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν μέσα στο διαμέρισμά τους στο Μικάνικβιλ.

Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος της προμελέτης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα παραπλανούσε τον πρώην σύζυγό της, Μπρέιντι Χάρμον, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι σοκαριστικά, αφού το σχέδιο της δολοφονίας δεν το χωρά ανθρώπινος νους!

Σοκαριστική δολοφονία στη Νέα Υόρκη

Στις 10 Ιουνίου, ενώ το έγκλημα βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη ή είχε σχεδιαστεί μέχρι λεπτομέρειας, η 44χρονη επικοινώνησε μέσω γραπτού μηνύματος με τον πατέρα των παιδιών, ο οποίος διαμένει στη Γιούτα. Προασπιζόμενη μια ψευδή εικόνα καθημερινότητας, ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη διαδικτυακή τους συνομιλία:

Δολοφονία Νέα Υόρκη

«Τα παιδιά υποφέρουν από μια μικρή ίωση στο στομάχι κι έχουν εμετούς. Μπορούμε να μεταθέσουμε τη βιντεοκλήση για αύριο στις 4 το απόγευμα;»…

Ο πατέρας, αγνοώντας την εφιαλτική πραγματικότητα που εκτυλισσόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, συμφώνησε. Όταν όμως την επόμενη μέρα προσπάθησε εκ νέου να επικοινωνήσει για να μάθει αν τα παιδιά ήταν καλύτερα, η κλήση του έμεινε αναπάντητη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο τα τέσσερα ανήλικα όσο και οι δύο γυναίκες ήταν ήδη νεκροί.

Ένα οργανωμένο σχέδιο θανάτου

Οι αστυνομικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι η μητέρα και η γιαγιά είχαν θέσει σε εφαρμογή το θανατηφόρο σχέδιό τους τουλάχιστον από τις 5 Ιουνίου. Η 64χρονη γιαγιά είχε προμηθευτεί εκτεταμένες ποσότητες υπνωτικών και φαρμακευτικών ουσιών από διάφορα φαρμακεία, ενώ από τη μελέτη από τα ψηφιακά τους ίχνη διαπιστώθηκε ότι οι δύο γυναίκες σχεδίαζαν λεπτομερώς τη χορήγηση των ουσιών στα παιδιά και τον τρόπο με τον οποίο θα απέφευγαν να κινήσουν υποψίες.

Όλο αυτό το διάστημα, η Μάιερς διατηρούσε μια εντελώς προσχηματική επικοινωνία με τον πρώην σύζυγό της, συζητώντας λεπτομέρειες για τις καλοκαιρινές διακοπές που επρόκειτο να περάσουν τα παιδιά μαζί του στη Γιούτα από την 1η Ιουλίου, ζητώντας μάλιστα χρήματα για αθλητικά παπούτσια και υποκρινόμενη ότι ετοίμαζε τους ιατρικούς τους φακέλους.

Τα σημειώματα και η οργή του πατέρα

Νέα Υόρκη δολοφονία

Μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν σημειώματα. Σε αυτό που αποδίδεται στη γιαγιά, υποστηριζόταν πως η πράξη αυτή έγινε για να «προστατευθούν» τα παιδιά από πιθανή κακοποίηση στη Γιούτα, ενώ επιστολές της μητέρας στρέφονταν κατά των δικαστικών αρχών. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μικάνικβιλ ξεκαθάρισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν επιβεβαιώνονται από κανένα στοιχείο και πως καμία δικαιολογία δεν μπορεί να βαφτίσει ως «προστασία» τη στυγερή δολοφονία τεσσάρων αθώων ψυχών.

Από την πλευρά του, ο πατέρας των παιδιών, αρνούμενος κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των δύο γυναικών, ξέσπασε δημόσια: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τα παιδιά μου δεν ήταν πιόνια σε ένα παιχνίδι ελέγχου. Ήταν τέσσερις υπέροχες προσωπικότητες με όνειρα, που προδόθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους που όφειλαν να τα προστατεύουν. Εγώ ετοιμαζόμουν να τα υποδεχθώ στην αγκαλιά μου».