Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Καλογερόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε πίσω του μια ξεχωριστή διαδρομή στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, έχοντας ερμηνεύσει ρόλους που έμειναν στη μνήμη του κοινού και εξακολουθούν να αγαπιούνται μέχρι σήμερα.
Ο Νίκος Καλογερόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, σκορπίζοντας συγκίνηση στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια ήταν και η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου, η οποία είχε αναπτύξει μαζί του προσωπική φιλία.

Νίκος Καλογερόπουλος: Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του πριν φύγει από τη ζωή – Μαυροφορεμένος και θλιμμένος
Η ανάρτησή της, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε ένα τυπικό «αντίο». Η Γεωργία Μπιτάκου άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Νίκος Καλογερόπουλος όσο βρισκόταν στη ζωή, υποστηρίζοντας πως η προσφορά και το μέγεθος του καλλιτέχνη δεν αναγνωρίστηκαν όσο θα έπρεπε. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είχε φιλοξενηθεί πολλές φορές στο σπίτι του ηθοποιού και είχαν πραγματοποιήσει αμέτρητες συζητήσεις. Όπως ανέφερε, ο χώρος ήταν γεμάτος με υλικό από τη δημιουργική του πορεία, όπως κείμενα, τραγούδια, θεατρικά έργα και αποδόσεις αρχαίων κειμένων, τα οποία ο ίδιος ανησυχούσε ότι δεν είχαν αρχειοθετηθεί και αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε.
Το «αντίο» της Γεωργίας Μπιτάκου στον Νίκο Καλογερόπουλο
«Καλό ταξίδι τώρα θα γράψουν πολλοί θα πουν πολλά αλλά όσο ζούσες δεν σε τίμησαν όπως σου άξιζε γιατί ήσουν στην 5αδα των κορυφαίων ηθοποιών γενικά και της γενιάς σου ο καλύτερος αλλά ανήκες σαν εκτόπισμα και στα παλιά μεγαθήρια! Μεγάλος πατριώτης που δεν φοβήθηκες ποτέ να πεις αλήθειες… Δεν αφήνεις απλά κενό, δεν αφήνεις απλά πιο φτωχή την Ελλάδα… είσαι αναντικατάστατος. Χάθηκε με το φευγιό σου ένα τεράστιο κεφάλαιο του πολιτισμού μας που δεν μπορεί να καταχωρηθεί σε καμία κατηγορία!
Το σπίτι σου, που είχα την τιμή να φιλοξενηθώ πολλές φορές, είναι γεμάτο θησαυρούς που στεναχωριόσουν που δεν είχαν αρχειοθετηθεί… Σου είχα πει πολλές φορές να κατέβω να βοηθήσω να τα βάλουμε σε σειρά και δυστυχώς δεν το κάναμε… Κείμενα, τραγούδια, θεατρικά, αποδόσεις αρχαίων κειμένων… Εύχομαι να αξιοποιηθούν… Πονάω σα να έχασα δικό μου άνθρωπο και ας είχαμε χαθεί τον τελευταίο χρόνο… Είσαι κομμάτι της ψυχής μου και σε ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες εμπειρίες και απίστευτες συζητήσεις μέχρι το ξημέρωμα κάτω από το φεγγάρι που λάτρευες των αγαπημένων σου Φιλιατρών που μοιραστήκαμε και θα κουβαλάω σαν πολύτιμο θησαυρό για το υπόλοιπο της ζωής μου… Πέρασες στην αιωνιότητα. Καλό παράδεισο Νίκο μου», έγραψε στην ανάρτησή της στα social media.




">
">
">
">
">
">
">
">