Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ έκανε ο Άρης Μουγκοπέτρος, λίγες ώρες μετά τη νέα περιπέτεια που τον έφερε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Ο γνωστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου αναγνώρισε το λάθος του και απέδωσε όσα συνέβησαν στο γεγονός ότι είχε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ απ’ όσο έπρεπε.
«Ήταν ένα λάθος μου, είχα πιει δύο ποτάκια παραπάνω», σχολίασε ο μουσικός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει εμφάνιση σε πανηγύρι στη Ροδίτσα Λαμίας, όπου είχε βρεθεί ξανά μπροστά στο κοινό με το κλαρίνο του.

«Βγάζουν το δικό μου όνομα παντού. Να βγάλουν και για το μοντέλο με τα ναρκωτικά κτλ. Έτσι; Τα φιλιά μου», δήλωσε επίσης στις τηλεοπτικές κάμερες.
Η υπόθεση, πάντως, έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο Άρης Μουγκοπέτρος οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σε βαθμό πλημμελήματος. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ενώπιον του Αυτοφώρου.
Πώς έγινε η σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 08:00 το πρωί, στην οδό Μακρυγιάννη. Αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μουσικός να κινείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με αυξημένη ταχύτητα και του έκαναν σήμα προκειμένου να σταματήσει για έλεγχο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε να τον ακολουθήσουν μέχρι να ακινητοποιήσει τελικά το όχημά του. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αλκοτέστ και οι μετρήσεις που ακολούθησαν ήταν αρκετά υψηλότερες από το προβλεπόμενο όριο.
Η πρώτη μέτρηση κατέγραψε 0,71 mg/l, ενώ στη δεύτερη η ένδειξη ήταν 0,63 mg/l. Με δεδομένο ότι το επιτρεπόμενο όριο για τους οδηγούς είναι 0,25 mg/l, ακολούθησε η σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο μουσικός μεταφέρθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατήθηκε μέχρι να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
Πρόστιμο 1.375 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 250 ημέρες
Πέρα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, στον Άρη Μουγκοπέτρο επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.375 ευρώ, ενώ η άδεια οδήγησής του αφαιρέθηκε για 250 ημέρες.Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται πλέον αύριο, όταν ο μουσικός θα βρεθεί ενώπιον του Αυτοφώρου. Μέχρι τότε παραμένει ελεύθερος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και όσα είχαν προηγηθεί της σύλληψης. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Άρης Μουγκοπέτρος βρισκόταν σε πανηγύρι στη Ροδίτσα Λαμίας. Σύμφωνα με άνθρωπο που βρέθηκε στην εκδήλωση, ο μουσικός ανέβηκε στη σκηνή περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα και για περίπου μισή ώρα έπαιξε μόνος του κλαρίνο.

Άρης Μουγκοπέτρος: Από το σοκαριστικό ατύχημα και τον ακρωτηριασμό, στον χωρισμό και τη σύλληψη
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του μίλησε μάλιστα στον κόσμο για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε μετά το σοβαρό ατύχημα με την κροτίδα και τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων του. Η επιστροφή του στο κλαρίνο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, καθώς προηγήθηκαν αλλεπάλληλα χειρουργεία και μία πολύμηνη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να παίξει ξανά μουσική.

Ο Άρης Μουγκοπέτρος φέρεται να αποχώρησε από το πανηγύρι περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα, παίρνοντας στη συνέχεια τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Περίπου τρεισήμισι ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε ο τροχονομικός έλεγχος στην οδό Μακρυγιάννη, που οδήγησε στη σύλληψή του.
Πλέον, μετά την περιπέτεια με τις Αρχές, ο ίδιος παραδέχεται δημόσια το λάθος του, δηλώνοντας: «Ήταν ένα λάθος μου, είχα πιει δύο ποτάκια παραπάνω», ενώ η υπόθεση θα κριθεί ενώπιον του Αυτοφώρου.




">
">
">
">
">
">
">
">