Νέες διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του Σταύρου Φλώρου, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το σοβαρό ατύχημα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο Survivor. Ο 22χρονος, ο οποίος έχασε το αριστερό του πόδι πάνω από το γόνατο όταν χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους ενώ έκανε ψαροντούφεκο στον Άγιο Δομίνικο, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο και του διεθνούς Τύπου, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για δικαστική προσφυγή με την οποία φέρεται να διεκδικεί αποζημίωση άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Την υπόθεση έφεραν δυναμικά στο προσκήνιο μεγάλα ξένα μέσα, μεταξύ των οποίων το TMZ και η Daily Mail, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδίδουν σε δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, η πλευρά του Σταύρου Φλώρου αποδίδει ευθύνες για τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι παίκτες ψάρευαν σε ανοιχτά νερά όπου υπήρχε έντονη κίνηση τουριστικών σκαφών, χωρίς –κατά τους ισχυρισμούς της αγωγής– επαρκή προστατευτικά μέτρα. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν την εκδοχή της πλευράς του 22χρονου και δεν έχουν κριθεί δικαστικά.
Οι νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το TMZ





Μέσα σε αυτό το κλίμα, το TMZ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκτενές φωτογραφικό υλικό από την περιπέτεια του Σταύρου Φλώρου, με εικόνες από το νοσοκομείο και την περίοδο που ακολούθησε το ατύχημα. Το αμερικανικό μέσο έχει αναρτήσει συνολικά μία gallery με πολλές φωτογραφίες, χωρισμένη σε διαφορετικές φάσεις του περιστατικού, της νοσηλείας και της μετέπειτα πορείας του.





Οι εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς αποτυπώνουν πολύ πιο καθαρά το μέγεθος του τραυματισμού που υπέστη ο νεαρός παίκτης. Μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας είχε επικεντρωθεί στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του πάνω από το γόνατο. Ωστόσο, το νέο φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει και τη σοβαρότητα των τραυμάτων που υπέστη στο δεξί του πόδι, το οποίο επίσης χτυπήθηκε από τις προπέλες του σκάφους. Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στο δικόγραφο, οι προπέλες χτύπησαν και τα δύο κάτω άκρα του, με το αριστερό πόδι να αποκόπτεται και να μην ανασύρεται ποτέ από τη θάλασσα, ενώ το δεξί τραυματίστηκε σοβαρά.

Φλώρος: «Έλληνας στο κάτω κάτω, γεμάτος μίσος» – Χαμός στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη για την αγωγή των 100 εκ. δολαρίων
61 ημέρες στο νοσοκομείο και πολλαπλά χειρουργεία
Μετά το ατύχημα, ο Σταύρος Φλώρος μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, όπου παρέμεινε 61 ημέρες στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις. Το TMZ αναφέρει, επικαλούμενο τα δικαστικά έγγραφα, ότι ένας άγνωστος που βρισκόταν πάνω στο τουριστικό σκάφος τού τοποθέτησε αιμοστατικό επίδεσμο αμέσως μετά το χτύπημα, μία ενέργεια που η πλευρά του 22χρονου υποστηρίζει ότι ήταν καθοριστική για να παραμείνει στη ζωή.
Η μάχη του, ωστόσο, δεν τελείωσε όταν βγήκε από το χειρουργείο. Ακολούθησαν εβδομάδες νοσηλείας και στη συνέχεια μία απαιτητική διαδικασία αποκατάστασης, με τον ίδιο να έχει μοιραστεί κατά καιρούς μέσα από τα social media ορισμένα στιγμιότυπα της προσπάθειάς του. Το νέο υλικό που δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ συμπληρώνει πλέον την εικόνα εκείνης της περιόδου και δείχνει πόσο εκτεταμένος ήταν στην πραγματικότητα ο τραυματισμός του.
Η αγωγή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έφερε την υπόθεση ξανά στο προσκήνιο
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται την ίδια στιγμή που η υπόθεση έχει αποκτήσει και μία νέα, δικαστική διάσταση. Σύμφωνα με TMZ και Daily Mail, ο Σταύρος Φλώρος έχει προσφύγει σε δικαστήριο του Μαϊάμι, ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται εταιρείες της Acun Medya, ο Ατζούν Ιλιτζαλί και ο ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα πάντα με όσα αποδίδονται στο δικόγραφο, η πλευρά του 22χρονου υποστηρίζει ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα προστασίας για τους παίκτες που έμπαιναν στη θάλασσα για ψάρεμα. Παράλληλα, η Daily Mail παρουσίασε και άλλους ιδιαίτερα σοβαρούς ισχυρισμούς που φέρεται να περιλαμβάνονται στην προσφυγή, μεταξύ των οποίων καταγγελίες για όσα συνέβησαν μετά το ατύχημα. Όλα τα παραπάνω παραμένουν ισχυρισμοί της μίας πλευράς και όχι δικαστικά διαπιστωμένα γεγονότα.
Ο ίδιος ο Σταύρος Φλώρος, μιλώντας στην Daily Mail, περιέγραψε με λίγα λόγια πώς βλέπει σήμερα όσα συνέβησαν: «Πήγα σε ένα ριάλιτι και κατέληξα μόνο με ένα πόδι στα 22 μου χρόνια. Θέλω ο κόσμος να μάθει ότι δεν μας φρόντισαν».
Τι απαντά η Acun Medya
Απέναντι σε όλα όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται η θέση της Acun Medya, η οποία έχει προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών που αναπαράγονται σε βάρος της. Η εταιρεία χαρακτηρίζει τις σχετικές κατηγορίες «προκλητικά ανυπόστατες, παντελώς αβάσιμες και συκοφαντικές» και έχει επισημάνει ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της.
Υπάρχει, μάλιστα, μία ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια στην επίσημη τοποθέτησή της: η Acun Medya αναφέρει ότι δεν έχει λάβει γνώση για τυχόν κατάθεση αγωγής εναντίον της ούτε γνωρίζει το περιεχόμενό της. Από τη μία πλευρά, λοιπόν, μεγάλα διεθνή μέσα όπως το TMZ και η Daily Mail παρουσιάζουν στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι προέρχονται από δικαστικά έγγραφα και, από την άλλη, η εταιρεία παραγωγής δηλώνει επισήμως ότι δεν έχει λάβει γνώση της φερόμενης αγωγής και απορρίπτει τις κατηγορίες που έχουν δημοσιευτεί.
Οι νέες φωτογραφίες, πάντως, φωτίζουν μία διαφορετική πλευρά της υπόθεσης: το πραγματικό μέγεθος της σωματικής δοκιμασίας που πέρασε ο Σταύρος Φλώρος. Πέρα από τη δικαστική αντιπαράθεση που φαίνεται να βρίσκεται μπροστά και τις αντικρουόμενες θέσεις των δύο πλευρών, οι εικόνες από το νοσοκομείο αποτυπώνουν μία πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται: ένας 22χρονος άνθρωπος βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αντιμέτωπος με έναν καταστροφικό τραυματισμό και έκτοτε δίνει τη δική του, μακρά μάχη αποκατάστασης.




">
">
">
">
">
">
">
">