Η Κρίστα Πάικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της στο Τενεσί, όπου της χορηγήθηκαν δύο πλήρεις δόσεις πεντοβαρβιτάλης. Η 50χρονη, που είχε καταδικαστεί για τη βάναυση δολοφονία της 19χρονης Κολίν Σλέμερ τον Ιανουάριο του 1995, επέζησε της διαδικασίας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του θύματος, Μέι Σλέμερ, μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη εκτέλεση και περιέγραψε τα έντονα συναισθήματα που της προκάλεσε η εξέλιξη. Όπως αποκάλυψε, έφτασε στο σημείο να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της και να σκοτώσει η ίδια την Κρίστα Πάικ.

Κρίστα Πάικ: Το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε σε θανατική ποινή

Η Πάικ βρισκόταν στη λίστα των θανατοποινιτών για τη δολοφονία της Κολίν Σλέμερ, η οποία σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1995. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, η τότε 18χρονη δολοφόνος με τον 17χρονο σύντροφό της παρέσυραν το θύμα σε μια απομονωμένη περιοχή στην αγροτική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Τενεσί, όπου και το δολοφόνησαν, αφού το βασάνισαν, ενώ στη συνέχεια το τεμάχισαν με κοπίδι.

Κρίστα Πάικ

Η Κρίστα Πάικ καταδικάστηκε το 1996 μαζί με τον τότε σύντροφό της. Κατά τη διάρκεια της δίκης είχε γίνει γνωστό ότι στο στήθος της Κολίν Σλέμερ είχε χαραχθεί μία πεντάλφα, ενώ η Πάικ είχε κρατήσει ως «ενθύμιο» ένα κομμάτι από το κρανίο του θύματος.

Το χρονικό της αποτυχημένης εκτέλεσης

Η Κρίστα Πάικ επρόκειτο να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα εκτελούνταν στην πολιτεία του Τενεσί εδώ και περίπου 200 χρόνια. Ωστόσο, η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με τους μάρτυρες που βρίσκονταν στον χώρο της εκτέλεσης, οι κουρτίνες που χώριζαν την Πάικ από τον χώρο παρακολούθησης έκλεισαν στις 7:46 το βράδυ, όμως άνοιξαν ξανά μόλις τρία λεπτά αργότερα, στις 7:49.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν την 50χρονη να λαχανιάζει και να βογκά, ενώ κλωτσούσε το σεντόνι της. Ένας από τους παρευρισκόμενους ανέφερε: «Το στόμα της άνοιξε μερικές φορές και άρχισε να ροχαλίζει δυνατά. Λαχάνιασε μερικές φορές». Στις 8:26 το βράδυ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χορηγήθηκε η δεύτερη δόση πεντοβαρβιτάλης. Ωστόσο, η Πάικ εξακολουθούσε να ακούγεται να ροχαλίζει πίσω από την κλειστή κουρτίνα μέχρι τις 8:53, όταν το μικρόφωνο έκλεισε. Εκείνη τη στιγμή ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν ως μάρτυρες ότι έπρεπε να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Η 50χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο. Ο δικηγόρος της, Ράντι Σπάιβι, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπήρχε ακόμη σαφής εικόνα για την πρόγνωσή της ή κάποια σημαντική ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της. «Δεν έχουμε εικόνα για την πρόγνωσή της ούτε κάποια σημαντική ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι ζωντανή».

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η αποτυχημένη εκτέλεση ισοδυναμούσε με «βασανιστήριο» και ζητούν να μετατραπεί η θανατική της ποινή. Ο Ράντι Σπάιβι δήλωσε σχετικά: «Με στοιχειώνει αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Αυτό που είδα χθες το βράδυ δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ, μα ποτέ».

«Θα έπαιρνα το κοπίδι και θα την έκοβα κομμάτια»

Η μητέρα της Κολίν, Μέι, μίλησε στο PEOPLE ενώ επέστρεφε οδικώς στη Φλόριντα από το Τενεσί. Η γυναίκα, που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια ζει με την απώλεια της κόρης της, αποκάλυψε ότι μετά την αποτυχημένη εκτέλεση έφτασε πολύ κοντά στο να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πάρει η ίδια τη δικαιοσύνη στα χέρια της.

Κρίστα Πάικ

«Αν μπορούσα να μπω σε εκείνο το δωμάτιο, θα έπαιρνα το κοπίδι και θα την έκοβα κομμάτια, όπως έκανε εκείνη στην Κολίν», είπε η Μέι, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο είχε δολοφονηθεί η κόρη της.

Η ίδια μίλησε και για τις στιγμές που έχει χάσει όλα αυτά τα χρόνια από τη ζωή της κόρης της, εξηγώντας πως η απώλεια δεν αφορά μόνο την ημέρα του θανάτου, αλλά κάθε σημαντική στιγμή που ακολούθησε. «Χάνεις πολλά. Χάνεις τις γιορτές, χάνεις τα γενέθλια, χάνεις τη Γιορτή της Μητέρας και όλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μέι αποκάλυψε επίσης ότι ενημερώθηκε πως η Κρίστα Πάικ βρίσκεται δεμένη σε νοσοκομειακό κρεβάτι και πως περιβάλλεται διαρκώς από άνδρες των Αρχών. Όταν ρωτήθηκε τι περνούσε από το μυαλό της την επόμενη ημέρα, αφού είχε παρακολουθήσει την αποτυχημένη εκτέλεση της γυναίκας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της κόρης της, απάντησε σε έντονο ύφος: «Θέλω να πάω να σκοτώσω την Κρίστα. Πώς σας φαίνεται αυτό;»