Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η ομάδα της σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εκπομπής Happy Day σχολίασε την δικαστική νίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς εχθές το δικαστήριο επέβαλε στην πρώτη γυναίκα που τον είχε καταγγείλει για βιασμό σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της κατηγορουμένης, εκτιμώντας ότι δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την ενοχή της.
Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τον Πέτρο Φιλιππίδη
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα: «Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, όπως έχουμε παίξει δηλώσεις της άλλης πλευράς ανά καιρούς μετά από μία δικαστική νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη δικαστική νίκη στη δικαστική μάχη που διαρκεί εδώ και χρόνια, από εκεί και πέρα γνωρίζω ότι και η άλλη πλευρά θα ασκήσει έφεση γιατί είναι πρωτόδικη δίκη. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και σωστοί και να αναφέρονται όλα τα δεδομένα. Εγώ θα μείνω στην εικόνα, βλέπω έναν άνθρωπο αρκετά ταλαιπωρημένο. Αρκετά κουρασμένο που θέλει από τη μία να μιλήσει ως δικαιωμένος μετά από αυτή την ανακοίνωση και απόφαση της ποινής, μιλάμε για 12 μήνες με αναστέλλουσα αρχή. Από την άλλη βλέπεις ότι δεν έχει διάθεση να πανηγυρίσει, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και νιώθει την ανάγκη απλά να το αναφέρει» είπε η παρουσιάστρια.
Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αφορά τη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για τον οποίο ο ηθοποιός είχε αθωωθεί. Στη συνέχεια, ο ίδιος προσέφυγε δικαστικά εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία σε βάρος του ήταν ψευδής, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της καταγγέλλουσας, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η ενοχή της. Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και την έκρινε ένοχη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Παράλληλα, της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε προαναγγείλει πως σε περίπτωση αθώωσης της κατηγορούμενης, θα κατέθετε προσφυγή στον Άρειο Πάγο.
H αντίδραση στο ακροατήριο
Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, η γυναίκα αντέδρασε φωνάζοντας «ντροπή», με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά ότι έκρινε κατά συνείδηση και ότι δεν θα μπορούσε να αποφύγει την απόφαση μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθεί θέμα. «Εγώ θέλω όταν γυρίσω σπίτι μου να είμαι ήσυχος. Αν κάνω λάθος είμαι άνθρωπος και μπορεί να συμβεί. Να είστε σίγουρη ότι έπραξα κατά συνείδηση. Θα μπορούσα να έρθω και να πω “άσε μωρέ να μη γίνουμε θέμα”. Εγώ δεν σπούδασα για να κάνω αυτό όμως. Κρίνω κατά συνείδηση. Ούτε μάντης είμαι, ούτε και Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά.





">
">
">
">
">
">
">
">