Με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση - Εύκολη σουρωτή τυρόπιτα με 6 υλικά από την Βέφα Αλεξιάδου
Οικονομική και νόστιμη
01.09.2023
/
10:18
Αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για σουρωτή τυρόπιτα είναι η πιο νόστιμη και εύκολη για χειμώνα και καλοκαίρι. Μπορεί να φαγωθεί ζεστή στο σπίτι, αλλά και σαν κολατσιό στο σχολείο ή την παραλία. Τα υλικά είναι οικονομικά και λίγα και μπορεί να τα έχεις ήδη στο σπίτι σου.
Πως να φτιάξεις την σουρωτή τυρόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου
Υλικά
- 9-10 φύλλα κρούστας για πίτα
- 600γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
- ½ κούπα (¼ κούπας λάδι-¼ κούπας λιωμένο βούτυρο)
- 5 αυγά
- 2 ½ κούπες γάλα
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Δείτε επίσης: Με σπιτικό χειροποίητο τραγανό φύλλο - Χορτόπιτα σουφλέ με θρυμματισμένη φέτα
Expand player
Εκτέλεση
- Απλώστε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και πασπαλίστε το με αρκετό τριμμένο τυρί.
- Σουρώστε το ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, έτσι ώστε να πλισαριστεί σχηματίζοντας βαθιές πτυχές μέσα στις οποίες θα κλειστεί το τυρί.
- Βαλτέ το με προσοχή στο κέντρο ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού 40εκ. και στριφογυρίστε το απαλά σε σπιράλ.
- Σουρώστε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα και συνεχίστε το σπιράλ ώσπου να καλυφτεί όλος ο πάτος του ταψιού.
- Με ένα πινέλο αλείψτε απαλά και καλά την επιφάνεια της πίτας με το λιωμένο λίπος.
- Χτυπήστε αυγά με το γάλα, προσθέτοντας λίγο πιπέρι και περιχύσετε με το μείγμα την πίτα ρίχνοντας το κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.
- Αφήστε την πίτα να σταθεί 5 λεπτά και ψήστε την στους 180° βαθμούς Κέλσιου για 45 λεπτά η ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια των φύλλων.
- Σερβίρετε την ζεστή.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Τραβηχτές Μάνης με 3 μόνο υλικά σε χρόνο dt - Τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους
Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt