Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt

Ακόμη να την δοκιμάσεις;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt

Eύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt. Φτιάχνεις τη γέμιση για τυρόπιτα με γιαούρτι, απλώνεις τη γέμιση, ψήνεις, ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι και την απολαμβάνεις ζεστή ή κρύα. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο, αφού δεν έχει ούτε προετοιμασία ούτε άνοιγμα φύλλου ούτε κάποια άλλη χρονοβόρα διαδικασία.

Πως να φτιάξεις την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Δείτε επίσης: Με γεύση μπεσαμέλ χωρίς να έχει μέσα - Η πιο εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Προετοιμασία

Για το μείγμα

  • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά
  • Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μειγμα.
Για το ψήσιμο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Τα βήματα είναι τέσσερα!
  • Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.
  • Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.
  • Τρίτο ψήνεις.
  • Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!
  • Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγη. Τρώγεται ζεστή και κρύα!
ΠΗΓΗ argiro.gr