Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt
Ακόμη να την δοκιμάσεις;
Eύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt. Φτιάχνεις τη γέμιση για τυρόπιτα με γιαούρτι, απλώνεις τη γέμιση, ψήνεις, ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι και την απολαμβάνεις ζεστή ή κρύα. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο, αφού δεν έχει ούτε προετοιμασία ούτε άνοιγμα φύλλου ούτε κάποια άλλη χρονοβόρα διαδικασία.
Πως να φτιάξεις την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
- 6 αυγά μεγάλα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Δείτε επίσης: Με γεύση μπεσαμέλ χωρίς να έχει μέσα - Η πιο εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά
Προετοιμασία
Για το μείγμα
- Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά
- Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
- Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μειγμα.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Τα βήματα είναι τέσσερα!
- Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.
- Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.
- Τρίτο ψήνεις.
- Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!
- Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγη. Τρώγεται ζεστή και κρύα!