Εύκολος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες! Κάτι διαφορετικό για την Κ.Δευτέρα!

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά
350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας μέλι
120γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας κακάο
400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Expand player

Διαδικασία
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Δείτε ακόμη: Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για σπιτικές καριόκες!

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή:olivemagazine