Νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα - Εύκολα και πεντανόστιμα

Από τον Κωνσταντίνο Τσίχλα

Ψάχνεις μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για κεράσματα στο σπίτι; Ο σεφ Κωνσταντίνος Τσίχλας μοιράζεται με το Youweekly.gr τον τρόπο για να φτιάξεις κι εσύ αυτά τα απίστευτα νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει! Είναι τόσο εύκολα στην εκτέλεση όσο και τα μπισκότα βρώμης που σας είχαμε προτείνει παλιότερα εδώ.

Expand player

Πώς να φτιάξετε τα Κρητικά κουλουράκια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (Φλώρος)
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 300 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (skoutari)
  • 130 ml νερό
  • 130 ml χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°
  • Σε μια μπασίνα έχουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αμμωνία, και νερό.
  • Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.
  • Τέλος αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως εμείς θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.

Μπορείτε να δείτε βίντεο από την συνταγή παρακάτω:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εύκολη και παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και μούρλια - Λαχταριστό κέικ με γάλα, αυγά και βούτυρο