Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμα σε δέκα λεπτά

Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμα σε δέκα λεπτά

Σάββατο σήμερα και αφού θα μείνουμε στο σπίτι από νωρίς, είναι μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσεις και να φτιάξεις ένα πολύ λαχταριστό και ταυτόχρονα υγιεινό κέρασμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πανεύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μπισκότα βρώμης, τα οποία είναι έτοιμα σε δέκα λεπτά.

Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και δημιουργική. Αν έχετε κέφι και βρίσκεστε στην κουζίνα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε και αυτό το κολασμένο κέικ σοκολάτας!

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μπισκότα βρώμης

Υλικά:

  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιόυ
  • 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. μελάσα
  • 2 αυγά
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπισκότα βρώμης

Εκτέλεση:

  • Για τα εύκολα μπισκότα βρώμης, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη τη μελάσα και τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, αραιά γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180ºC σε αέρα για 10′ μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: argiro.gr

Μπισκότα λεμονιού σε 15' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (βιολογικό)
  • 170 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γραμ. ζάχαρη και 2 κ.σ. ζάχαρη έξτρα
  • 80 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα) ή 1 βανίλια

Εκτέλεση για τα μπισκότα λεμονιού

Για τα εύκολα μπισκότα λεμονιού, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γλ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό λεμόνι.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.

Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κ.σ.).

Ψήνουμε τα μπισκότα λεμονιού για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Αν θες, ωστόσο, μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!

Argiro.gr