Γρήγορη πίτσα με ψωμί του τοστ, αυγά και κρέμα γάλακτος

Το τρως και για πρωινό και για μεσημεριανό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορη πίτσα με ψωμί του τοστ, αυγά και κρέμα γάλακτος

Θες να φτιάξεις πίτσα στο πολύ γρήγορο κι έχεις στην κουζίνα του σπιτιού σου αυγά και κρέμα γάλακτος; Πιάσε δουλειά! Η παρακάτω συνταγή ενδείκνυται για φοιτητές ή αρχαρίους ακόμη και για παιδάκια καθώς είναι πάρα πολύ εύκολη.

Μοιάζει λίγο με σουφλέ εξαιτίας των τυριών, μοιάζει και λίγο με πίτσα επειδή τα τυριά και οι πιπεριές ψήνονται πάνω στο ζυμάρι αλλά φέρνει και λίγο σε αυγοφέτες καθώς τα ψωμάκια ψήνονται βουτηγμένα στα αυγά και στο γάλα, οπότε δεν πρόκειται να μην σας αρέσει! Ακόμη μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια, ελιές, φέτα και μπέικον όπως ακριβώς θα κάνατε σε μια σπιτική πίτσα.

Υλικά

  • 12 -14 φέτες ψωμί για τοστ
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 φέτες κίτρινο τυρί για τοστ
  • 6 φέτες αλλαντικά όπως γαλοπούλα, πάριζα
  • 250 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες γάλα
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι

Βήματα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει το βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε καλά και το πυρέξ μας και κάτω και περιμετρικά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνουμε το πιπέρι αλλά ελάχιστο αλάτι γιατί ήδη τα τυριά μας είναι αλμυρά.
  • Βουτάμε μία μία τις φέτες μέσα στο μπολ μας και μετά τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη στο πυρέξ μας ώστε να εφάπτονται μεταξύ τους. Αν θέλουμε αφαιρούμε την κόρα τους. Επίσης ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ κόβουμε τις φέτες του τοστ ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του πυρέξ χωρίς κενά.
  • Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις φέτες από τα αλλαντικά και τις φέτες του τυριού.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε το υπόλοιπο ψωμί με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε στην προηγούμενη στρώση δηλαδή αρχικά τις βουτάμε στο μείγμα των αυγών μας και μετά τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Αφού φτιάξουμε και τη δεύτερη στρώση ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις τοποθετούμε και αυτές από πάνω.
  • Περιχύνουμε το πυρέξ μας με το μείγμα των αυγών και της κρέμας γάλακτος που περίσσεψε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Θα πρέπει να έχει ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια του όταν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να "σταθεί" και μετά μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε ζεστό.

Ωστόσο, εσύ το γνώριζες πως μπορείς να αρρωστήσεις βαριά αν κάνεις αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα όταν φτιάχνεις ένα τοστ! Διάβασε εδώ την έρευνα σοκ

Φτιάξτε το καλύτερο πρωινό που έχετε φάει ποτέ στην ζωή σας! Τηγανισμένο τοστ με τραγανό μπέικον!

Φτιάξτε τηγανισμένο τοστ με τραγανό μπέικον και φάτε το καλύτερο πρωινό που έχετε φάει ποτέ στην ζωή σας μέχρι τώρα με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Η συνταγή για αυτό το πρωινό είναι τόσο νόστιμη και απλά τέλεια! Γιατί να μην απολαύσετε ένα υπέροχο πρωινό με την οικογένεια ή τους φίλους σας;

Υλικά

  • 200ml μονής κρέμας
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 4 παχιές φέτες λευκό ψωμί
  • 25g βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 12 φέτες, ραβδωτό μπέικον
  • ζάχαρη, για να πασπαλίζουμε πάνω από το toast

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, χτυπάτε καλά τα αυγά, στη συνέχεια ρίχνετε τη μοναδική κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπάτε ξανά.
  • Ζεσταίνετε το φούρνο στη χαμηλότερη ρύθμιση, τοποθετήστε ένα δίσκο ψησίματος μέσα και ρίξτε το μείγμα κρέμας σε ένα ρηχό πιάτο που θα επιτρέψει στο ψωμί να απολαύσει εύκολα.
  • Ζεστάνετε ένα ταψί ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο και το λάδι μαζί.
  • Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα κρέμας για 1 λεπτό και έπειτα γυρίστε κάθε κομμάτι και πιέστε ελαφρά ώστε να απορροφηθούν τα υγρά του.
  • Αφαιρέστε το ψωμί από το μείγμα και τοποθετήστε το στο ζεστό ταψί ή το τηγάνι. Ψήστε τα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι το εσωτερικό να είναι ζουμερό, αλλά όχι υγρό. Για να το ελέγξετε, κάντε μια μικρή περικοπή στη μέση με ένα μαχαίρι - το εσωτερικό θα πρέπει να βγει καθαρό.
  • Κρατήστε ζεστό τον φούρνο μέχρι να τελειώσετε και να ξεκουραστεί.
  • Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά. Τοποθετήστε σε μια πλάκα με επένδυση από χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε οποιαδήποτε λίπη μαγειρέματος. Σερβίρετε το γαλλικό τοστ με το μπέικον και πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη για καθένα με αυγά, αν θέλετε.