Εύκολα και γρήγορα: Τραγανά κουλουράκια κανέλας με λιωμένη σοκολάτα από επάνω

Ελάχιστα υλικά, πολύ απόλαυση

Μπορεί η εποχή των γλυκών ψυγείου να κρατεί ακόμα καλά αφού η θερμοκρασία μέχρι στιγμής διατηρείται ζεστή αλλά από τις επόμενες ημέρες το σκηνικό θα αλλάξει (δείτε εδώ τον καιρό) άρα μήπως ήρθε η ώρα να μπείτε στην κουζίνα για ζεστά και τραγανά κουλουράκια;

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κάθε φορά μοιράζεται μαζί μας τις πιο τέλειες συνταγές, αυτήν μας δείχνει πως να κάνουμε κουλουράκια με κανέλα.

Expand player

Υλικά για τα κουλουράκια

  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο απαλό
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. τσίπουρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη.
  • Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά.
  • Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί.
  • Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.

Τι αλεύρι βάζουμε στα κουλουράκια

Αλεύρι μαλακό: Παρασκευάζεται από μαλακό χειμωνιάτικο σιτάρι, έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, για αυτό και ό,τι παρασκευάζουμε από αυτό, όπως κουλουράκια, μπισκότα και κέικ είναι πάντα πιο αφράτα και αέρινα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βαρέθηκες να την τρως τηγανιτή; - Βάλε τη μελιτζάνα στη σαλάτα σου

Ότι πρέπει για τις βραδινές λιγούρες - Τα μπράουνις του αρχάριου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου