Ότι πρέπει για τις βραδινές λιγούρες - Τα μπράουνις του αρχάριου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα γλύψετε μέχρι και το σκεύος!

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Όση διατροφή και να κάνουμε ας παραδεχτούμε ότι όλοι λαχταράμε το γλυκάκι μας το βράδυ. Όταν μάλιστα αυτό δεν είναι ετοιματζίδικο αλλά φτιαγμένο από τα χεράκια μας τότε ακόμα καλύτερα. Σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη συνταγή για Brownies με κομμάτια μπισκότου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Καλύτερα και από τον κορμό σοκολάτας και σίγουρα πιο σοκολατένια!

Πως να φτιάξετε τα πανεύκολα μπράουνις με μπισκότα

Υλικά

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 80 γραμ. κακάο
  • 125 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1 συσκευασία μινι μπισκότα γεμιστά
  • 150 γραμ. ψιλικομμένες διάφορες σοκολάτες

Για την επικάλυψη

  • 150 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 120 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 120 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 10 σπασμένα μπισκότα γεμιστά

Για την προετοιμασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο που θα ψήσουμε τα μπράουνις στους 170 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνουμε ταψάκι τετράγωνο ή μικρό μακρόστενο. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα το βρέχουμε και το τσαλακώνουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα για τα μπράουνις
    Κοσκινίζουμε το κακάο τo αλεύρι, το baking και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει καλά.
  • Ένα ένα, και χτυπώντας με σύρμα, προσθέτουμε τα αβγά. Ρίχνουμε τη βανίλια και τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα μίνι μπισκότα και τις σοκολάτες.
  • Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα το μείγμα για τα μπράουνις και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφού ψηθέι και όσο ακόμα είναι ζεστό , απλώνουμε την επικάλυψη.
  • Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και όσο είναι το brοwnies ζεστό, την απλώνουμε στην επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Για αυτήν και για περισσότερες συνταγές μπείτε στο argiro.gr

Πώς λιώνουμε σωστά τη σοκολάτα

Σοκολάτα

1. Mπεν μαρί

Είναι ο κλασικός τρόπος για να λιώσετε τη σοκολάτα σας. Κόβετε πρώτα τη σοκολάτα σε όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος.

Βάζετε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει σε χαμηλή φωτιά και από πάνω τοποθετείτε και το σκεύος με τη σοκολάτα. Είναι πολύ σημαντικό το σκεύος να μην ακουμπάει στο νερό και να εφάπτεται καλά στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μη βγαίνουν οι υδρατμοί από το πλάι. Αλλιώς οι υδρατμοί θα πέφτουν στο κατσαρολάκι ξανά με τη μορφή νερού και θα καταστρέψουν τη σοκολάτα η οποία όταν έρχεται σε επαφή με νερό κατά τη διαδικασία του λιωσίματος, σβολιάζει.

Αφήνετε στη φωτιά τη σοκολάτα μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

2 Φούρνος μικροκυμμάτων

Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα, τη ρίχνετε σε ένα γυάλινο μπολ και μετά τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν χρησιμοποιείτε μικροκύματα για το λιώσιμο της σοκολάτας, πρέπει να προσέξετε δύο βασικά πράγματα:

• Το ένα είναι η ένταση του φούρνου η οποία πρέπει να είναι από 450-650W, αν έχετε ένδειξη σε Watt, ή στο medium για την περίπτωση που έχετε ένδειξη σε βαθμίδες έντασης.
• Το δεύτερο είναι ο χρόνος. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει σταδιακά με διακοπές της λειτουργίας του φούρνου και έλεγχο ανά 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 4-5 φορές. Αν το λιώσιμο της σοκολάτας γίνει κατ’ ευθείαν στα 2- 2,5 λεπτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την κάψετε.