Μεγάλη προσοχή: Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το κρέας στο ψυγείο

Μπορεί να προκαλέσει έως και...

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Συνήθως όμως πριν το βάλουμε στην κατάψυξη το κρατάμε στο ψυγείο, ποιο είναι όμως το σωστό χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί στο ψυγείο;

Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη. Ωστόσο, σε περίπτωση που βιάζεστε να ξεπαγώσετε το κρέας σας από την κατάψυξη.

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι σωστό το κρέας να παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στο ψυγείο; Διατηρώντας το ωμό κρέας... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή κίνδυνος: Αυτό είναι το ολέθριο λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας