Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μαγειρική σόδα - Το μείγμα που θα το κάνει πιο πλούσιο

Χρειάζεστε μόνο την σόδα, χαρτί και νερό

Λόγω lockdown δεν μπορείς να πάρεις καινούριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με αποτέλεσμα να στολίσεις το παλιό το οποίο μπορεί και να έχει χαλάσει; Μπορείς να το κάνεις να φαίνεται πιο πλούσιο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, νερό και χαρτί.

Σπιτικό χιόνι με μαγειρική σόδα για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ψεύτικο χιόνι λοιπόν είναι μια φανταστική ιδέα διακόσμησης. Μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό χιόνι και να ρίξεις λίγο πάνω σε κάποιο τραπέζι, σε ράφια στη βιβλιοθήκη σας ή όπου αλλού θέλετε.

Expand player

Σε ένα μπολ βάλε μαγειρική σόδα και πρόσθεσε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι νερό. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι. Κάνε το μέχρι να δημιουργηθούν μικρά λευκά μπαλάκια. Ανακάτεψε το με το κομμένο χαρτί υγείας αν θάλεις και το χιόνι σας θα γίνει ακόμα πιο πλούσιο και αληθοφανές.

Από την άλλη, στρώσατε χαλιά και ήδη λερώθηκαν; Εξαφανίστε τους λεκέδες με μαγειρική σόδα και ξύδι.

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα έπιπλα του σπιτιού - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού;

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Έχουμε και ένα ακόμα απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για τα γυαλιά μυωπίας. Δείτε το εδώ και θα σας σώσει!

Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.

Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αναμείξτε μαγειρική σόδα και καστορέλαιο και πείτε «αντίο» στις ραγάδες

Λέρωσε ο σκύλος μέσα στο σπίτι; Με μαγειρική σόδα θα είναι λες και δεν συνέβη ποτέ