Λέρωσε ο σκύλος μέσα στο σπίτι; Με μαγειρική σόδα θα είναι λες και δεν συνέβη ποτέ

Θα σας σώσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λέρωσε ο σκύλος μέσα στο σπίτι; Με μαγειρική σόδα θα είναι λες και δεν συνέβη ποτέ

Μπορεί να αγαπάμε τα κατοικίδια και πολλοί από εμάς τους σκύλους, αλλά σίγουρα δεν αγαπάμε όταν λερώνουν μέσα στο σπίτι και κυρίως τα υφάσματά μας με τις ακαθαρσίες, από το χαλί μέχρι τον καναπέ. Ωστόσο, αν καθαρίσετε με μαγειρική σόδα θα είναι λες και δεν συνέβη ποτέ.

Έτσι θα καθαρίσετε με μαγειρική σόδα τις ακαθαρσίες του σκύλου σας στο σπίτι

Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα, μια πετσέτα και δύο καθαρά πανάκια. Ξεκινήστε αφαιρώντας από το σημείο την ακαθαρσία με ένα πλαστικό μαχαίρι που θα πετάξετε αμέσως μετά. Απλώστε την πετσέτα πάνω στον λεκέ για να απορροφήσει τα υγρά. Αυτό κάντε το πριν προλάβει να στεγνώσει ο λεκές.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε το ένα πανί για να τρίψετε ελαφρώς το σημείο (προσοχή μην κάνετε ζημιά στις ίνες του χαλιού). Μόλις απλώσετε το μείγμα με το απορρυπαντικό πάρτε το δεύτερο πανί, βουτήξτε το σε καθαρό νερό και καθαρίστε το σημείο από τις σαπουνάδες.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Απλώστε από πάνω λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και είστε έτοιμοι. Σώστε επίσης τον σκύλο σας από φόλα με μαγειρική σόδα. Αυτός είναι ο τρόπος.

Spirossoulis.gr

Εξαφανίστε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας με μαγειρική σόδα - Η πιο έξυπνη λύση

Είναι πολύ λογικό το τρίχωμα του σκύλου σας να έχει μια έντονη και άσχημη μυρωδιά που πολλούς μπορεί να τους ενοχλεί, καθώς εσείς πιθανόν να την έχετε συνηθίσει. Αν ωστόσο, θέλετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο να μοσχοβολάει καθημερινά σας έχουμε την έξυπνη λύση. Εξαφανίστε την με την χρήση μαγειρικής σόδας.

Πριν ωστόσο χρησιμοποιήσουμε την μαγειρική σόδα, κάνουμε το σκύλο καλό μπάνιο

  • Γεμίστε έναν ψεκαστήρα με χλιαρό νερό και τοποθετήστε το σκυλάκι σας μέσα στην μπανιέρα. Ξεκινήστε να ψεκάζετε το σώμα του, δίνοντας προσοχή στο κεφάλι του -δεν πρέπει να εισχωρήσει νερό στα μάτια, τα ρουθούνια και τα αυτιά του.
  • Αφού το τρίχωμά του έχει βραχεί, απλώστε το ειδικό σαμπουάν. Ξεκινήστε προσεκτικά από το κεφάλι και προχωρήστε προς την ουρά και τα πόδια του, με κυκλικές κινήσεις.
  • Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις σαπουνάδες πολύ καλά, ξεκινώντας από το κεφάλι, καλύπτοντας με το χέρι σας τα μάτια του. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία του λουσίματος, ώστε να απομακρυνθεί κάθε βρομιά.
  • Ακόμα και αν ο σκύλος έχει τιναχτεί κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ολοκληρώστε τη διαδικασία σκουπίζοντάς τον με μία πετσέτα, χωρίς να τρίβετε με δύναμη το τρίχωμά του. Στο τέλος, βουρτσίστε τον για να απομακρυνθούν οι περιττές τρίχες.

Ωστόσο, βάλτε μαγειρική σόδα και στο παιχνίδι του σκύλου σας και θα "σωθείτε"! Δείτε εδώ... τι θαύματα κάνει.

Μυρωδιά σκύλου μαγειρική σόδα

Έτσι θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά του με μαγειρική σόδα

  • Υγρά μαντηλάκια: Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά μαντηλάκια για σκυλιά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τον σκύλο σας, μέχρι να έρθει η μέρα του επόμενου μπάνιου. Περάστε το μαντηλάκι από τα πόδια, τις πατούσες, το πρόσωπο, την περιοχή κάτω από τα πόδια και το εξωτερικό των αυτιών, χαρίζοντάς του όμορφη μυρωδιά.
  • Μαγειρική σόδα: Μπορείτε να απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας αν, μετά το μπάνιο, ρίξετε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω του και μετά τον βουρτσίσετε καλά. Προσέξτε όμως, η σόδα να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια ή τα ρουθούνια του.
  • Δυόσμος στο νερό: Αν μυρίζει δυσάρεστα η αναπνοή του, μπορείτε -εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών του με ειδικό προϊόν- να χρησιμοποιήσετε λίγο δυόσμο. Αφού βράσετε ένα ματσάκι και κρυώσει το ρόφημα, ρίξτε μερικές σταγόνες στο νερό που πίνει -το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Πηγή: lifesharing.gr