Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ καταγράφηκε τώρα! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:07 (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της Ινδονησίας και της Παπούα Νέα Γουινέας.

Expand player

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 247 χιλιόμετρα από την Γιαγιαπούρα, ενώ η αρμόδια αρχή εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.


Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, καθώς μετρήθηκε μόλις στα δύο χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ έσκασε πριν λίγο και οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 4,6 Ρίχτερ κατέγραψαν οι δείκτες του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 221 χιλιόμετρα από τη χώρα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός χτύπησε την Κάρπαθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός χτύπησε την Κάρπαθο και οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι..... πόσα Ρίχτερ όμως ήταν η σεισμική δόνηση;

Στις 05:39 ώρα Ελλάδας, σημειώθηκε σεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καρπάθου, στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι του νησιού... ένιωσαν για τα καλά την σεισμική δόνηση, η οποία ωστόσο δεν ήταν ικανή για να τους ανησυχήσει. Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα περίπου και γι’ αυτό και έγινε αισθητός ο σεισμός. Ήταν χαμηλής έντασης ωστόσο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει τελευταία στις σεισμικές δονήσεις, καθώς πριν ένα μήνα περίπου έζησαν έναν ισχυρό σεισμό, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Σεισμός: 4,7 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ χτύπησε και ο Εγκέλαδος έκανε την εμφάνισή του! Πού έγινε ο σεισμός;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, 178 χιλιόμετρα μακρυά απο τη Βαγδάτη.

Όπως αναφέρει η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ! Στη θάλασσα το επίκεντρο!

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με το επίκεντρο να βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο!

Η δόνηση αναστάτωσε τους σεισμολόγους!

Συγκεκριμένα Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.39 ώρα Ελλάδας σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 657 χλμ. νότια της περιοχής Shizuoka-shi και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 447 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός ξαναχτύπησε την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ και προειδοποίηση για τσουνάμι! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr