Κορωνοϊός: Η συναυλία που προκάλεσε οργή

Πρώτος θάνατος στο Μεξικό

Και ενώ είχαμε τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό στο Μεξικό, υπήρξε συναυλία που προκάλεσε οργή στα κοινωνικά δίκτυα μιας και διεξήχθη κανονικά παρά τον κίνδυνο όλων.

«Θύελλα» επικρίσεων δέχεται στο Twitter και σε άλλα social media τις τελευταίες ώρες η ουαλική μπάντα Stereophonics, εξαιτίας της απόφασής της να μην ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία της στο Κάρντιφ, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Expand player

Το event όχι μόνο πραγματοποιήθηκε κανονικά, σαν να μην έτρεχε τίποτε, αλλά το συγκρότημα ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο από τον συναυλιακό χώρο με τους χιλιάδες φαν, με τη λεζάντα «Cardiff is rockin». Η Mirror αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιες από τις αναρτήσεις χρηστών:

«Είναι μια τόσο εγωιστική πράξη! Τα άτομα στο κοινό μάλλον δεν κινδυνεύουν λόγω της νεαρής τους ηλικίας, αλλά μπορεί να κολλήσουν πιο μεγάλους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους τους»

«Ζω στην Ιταλία. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας. 2000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και είμαστε μόνο στην αρχή. Αυτού του βαθμού η απερισκεψία σε αφήνει άφωνο. Καλή τύχη φίλοι μου»

«Το γεγονός ότι δεν ακυρώθηκε το event με ξεπερνά. Απίστευτη ανευθυνότητα»

Σύμφωνα με το site τους, οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες είναι στο Λονδίνο, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιηθούν. Σύμφωνα με τη Mirror, όταν ρωτήθηκε ο μάνατζερ της μπάντας για τη συναυλία στο Κάρντιφ και την κατακραυγή, η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο». Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως φεύγει από το Buckingham η Βασίλισσα Ελισάβετ! Μπαίνει σε καραντίνα. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Πρώτος θάνατος στο Μεξικό

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός καταγράφηκε στο Μεξικό, μετέδωσαν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης και δήλωσαν δύο πηγές ενημερωμένες για την εξέλιξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο βετεράνος μεξικανός δημοσιογράφος Χοακίν Λόπες-Ντόριγα ανέφερε μέσω Twitter ότι ο επιχειρηματίας Χοσέ Κούρι υπέκυψε, μετά τη μόλυνσή του από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Δύο πρόσωπα ενημερωμένα σχετικά επιβεβαίωσαν στο Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστούν ότι ο Κούρι, 71 ετών, υπέκυψε στην ασθένεια, όπως αναφέρει και το protothema.gr

Συνωστισμός εκτός από την συναυλία και στις παραλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρά τον κίνδυνο κορωνοϊού

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις του Υπουργείου Υγείας για να μείνει ο κόσμος μέσα στο σπίτι, πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν την βόλτα τους στον ήλιο, με αποτέλεσμα να γίνεται συνωστισμός στις παραλίες τόσο σε Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη!

Χιλιάδες Αθηναίοι συνωστίζονται στις παραλίες σήμερα Σάββατο παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις για δυο τουλάχιστον εβδομάδες.

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό. Δείτε εδώ ποιος!

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι», οι συνεχείς ενημερώσεις, τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται να μην πτόησαν αρκετούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στις παραλίες προκαλώντας συνωστισμό στις πλαζ.

Από την άλλη στην συμπρωτεύουσα, η παραλία της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως είναι η μόνη λύση διαφυγής για τους πολίτες, καθώς όλες οι καφετέριες είναι κλειστές, μετά τη χθεσινή απόφαση να κλείσουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και κινηματογράφοι, ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νεκρό το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

"Λουκέτο" στα καταστήματα του ΟΠΑΠ λόγω κορωνοϊού