"Λουκέτο" στα καταστήματα του ΟΠΑΠ λόγω κορωνοϊού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Η συνεχής εξάπλωση του κορωνοϊού έβαλε προσωρινό λουκέτο και στα καταστήματα ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ Play από σήμερα μέχρι και τις 27 Μαρτίου, προκειμένου να προφυλαχθούν κοινό και εργαζόμενοι.

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου 2020.

Μιας και είπαμε για τον κορωνοϊό, δείτε εδώ τι δήλωσε γνωστός παιδίατρος για την πορεία του ιού.

Σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συνεργατών, των πελατών και των εργαζομένων του. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ καλεί τους πελάτες του να μην επιχειρήσουν να επισκεφθούν τα καταστήματα του δικτύου του, κατά την περίοδο που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες Pamestoixima.gr και Tzoker.gr λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: iefimerida.gr

"Λουκέτο" μπήκε και στις κυριακάτικες αγορές πέρα από τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Με νέα απόφαση της κυβέρνησης, σε αυτές τις αγορές που μέχρι σήμερα δεν είχαν ακόμα αναστείλει τη λειτουργία τους, μπαίνει πλέον "λουκέτο" από σήμερα, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οπως ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης από σήμερα αναστέλλονται οι Κυριακάτικες αγορές.

Δείτε τι έγινε με όσους καταστηματάρχες αποφάσισαν να ανοίξουν σήμερα παρά την απαγόρευση

Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης για τον κορωνοϊό

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την αναστολή λειτουργίας:

  • Των Αγορών των Καταναλωτών (άρθρο 37/ Ν. 4497/2017)
  • Των Εμποροπανηγύρεων, των Κυριακάτικων αγορών, των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών αγορών, λοιπών οργανωμένων αγορών (άρθρο 38/ Ν. 4497/2017)
  • Ενδεικτικά η απόφαση αφορά αγορές όπως του Σχιστού και του Ελαιώνα.
  • Επιπρόσθετα: Η παράγραφος 2 του άρθρου 30 Ν. 4497/2017 (αναλογία διατιθέμενων προϊόντων ανά είδος) αναστέλλεται. Η αναστολή λειτουργίας ισχύει από σήμερα (14.03.2020).

Πηγή: iefimerida.gr