"Βροχή" οι συλλήψεις στην Αθήνα - Ανοικτά μαγαζιά παρά την απαγόρευση

Σε ποιες περιοχές;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από εχθές, πολλά ήταν τα μαγαζιά στην Αθήνα που άνοιξαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε βροχή συλλήψεων των παραβατών, οι οποίοι είναι κυρίως ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, μπαρ και κομμωτηρίων.

Πρόκειται κατά βάση για γυμναστήρια, κομμωτήρια, μπαρ και καταστήματα περιποίησης νυχιών τα οποία άνοιξαν παρά τη δημοσιοποίηση της απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού.

Ο Έλληνας καθηγητής του MIT μίλησε για τη σημασία του να μείνουμε στο σπίτι. Δείτε εδώ όσα δήλωσε!

Συγκεκριμένα, σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Πατήσια, Κυψέλη και Παλαιό Φάληρο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν στο αυτόφωρο προσωρινά υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες.

Χθες το βράδυ εντόπισαν το γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη που ήταν ανοιχτό και μέσα υπήρχε κόσμος που έκανε γυμναστική ενώ στην Κυψέλη ένα μπαρ όπου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός ήταν ανοιχτό με τους θαμώνες μέσα στο κατάστημα. Δύο κομμωτήρια σε Πατήσια και Π. Φάληρο, ένα κουρείο στην Καλλιθέα και ένα κέντρο αισθητικής στα Πατήσια ήταν επίσης ανοικτά. Στο κομμωτήριο στο Π. Φάληρο συνελήφθησαν και οι τρεις ιδιοκτήτες που κούρευαν τα ραντεβού τους.

Την ίδια ώρα, έχουν κληθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από τη Διεύθυνση Αθηνών όλοι οι διαχειριστές των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας για να παραλάβουν γάντια, καθαριστικά και είδη υγιεινής τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τα μαγαζιά που έκλεισαν, νέα μέτρα επιβλήθηκαν πριν από λίγη ώρα

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, ανάγκασε την κυβέρνηση να προβεί στη λήψη νέων, ακόμη πιο αυστηρών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρθηκε για τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Δείτε το σποτ της κυβέρνησης με τον Σπύρο Παπαδόπουλο για το #μένουμε_σπίτι

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος 'Βοήθεια στο Σπίτι" προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από την Κυριακή, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: athensmagazine.gr