Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Άστατος καιρός με καταιγίδες

Έσκασε η πρόγνωσή του

Μέσα από την καθιερωμένη του πρόγνωση στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για τις τρομερές αλλαγές που θα δούμε στο σκηνικό του καιρού, ο οποίος θα γίνει άστατος και θα έχει πολλές καταιγίδες.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επισημαίνει για την Τετάρτη (20/5), ότι κατά τόπους θα υπάρξει συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μαζί με θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα βρεθούν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στην Κρήτη θα «σκαρφαλώσει» στους 36 βαθμούς.

Expand player

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να απολαύσαμε τη ζέστη και να πήγαμε στις παραλίες, δείτε εδώ ωστόσο το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για την πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα υπάρξουν παροδικές συννεφιές, με τους ανέμους στα 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 22-31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει τοπικά και ο υδράργυρος θα είναι στους 19-27 βαθμούς.

Πολύ άστατος θα είναι την Πέμπτη (21/5) ο καιρός με καταιγίδες, αλλά από την Παρασκευή (22/5) θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τους ανέμους όμως να μένουν ισχυροί στα 9 μποφόρ.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση και προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον άστατο καιρό

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Aραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Κυκλάδες 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα βόρεια και γενικά αίθριος στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και στα βόρεια από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Έρχεται ψύχρα στην χώρα που θα...»

Προσοχή κίνδυνος! Η θερμοκρασία του καιρού θα ανέβει στα ύψη! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί