Προσοχή κίνδυνος! Η θερμοκρασία του καιρού θα ανέβει στα ύψη! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Αναλυτικά η πρόβλεψη! Σας αφορά όλους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή κίνδυνος! Η θερμοκρασία του καιρού θα ανέβει στα ύψη! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Η θερμοκρασία του καιρού θα ανέβει στα ύψη και ο Σάκης Αρναούτογλου με τις προβλέψεις του προειδοποιεί την κόσμο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες! Ο καύσωνας αυτός δεν έχει προηγούμενο!

Καιρός άκρος καλοκαιρινός από σήμερα και μέχρι την Τρίτη με τον υδράργυρο να χτυπά... κόκκινο και να προσεγγίζει, φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν πρόκειται, όμως για καύσωνα, με την αυστηρή έννοια του μετεωρολογικού όρου, αλλά για συννεφόκαμα, όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ως συννεφόκαμα ορίζεται μετεωρολογικά η αποπνικτική ζέστη συνδυαζόμενη με συννεφιά και πλήρη άπνοια.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναλύει όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και καταγράφει ως ακολουθούν τις θερμοκρασιακές συνθήκες το επόμενο τετραήμερο στη χώρα μας.

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Τρίτη, το συννεφόκαμα και τις περιοχές που θα εμφανιστεί, αλλά και την πιθανή ψυχρή τάση για την αλλαγή του καιρού προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας:

Καιρός σήμερα: «Έσκασαν» τα 40άρια - Αυτές οι περιοχές θα "λιώσουν" από τη ζέστη

Εξαιρετικά ζεστός θα είναι ο καιρός και σήμερα, μιας και όπως όλα δείχνουν, τα πρώτα 40άρια για φέτος «έσκασαν» και σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ, ορισμένες περιοχής προβλέπεται να "λιώσουν" κανονικά από τη ζέστη.

Το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα ξεκινά από σήμερα καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες που θα πιάσουν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ως και την Δευτέρα, με τα 40αρια να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης.

Τα 40αρια που θα πιάσει αυτό το τριήμερο η θερμοκρασία, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, για τον μήνα Μάιο, καθώς η θερμοκρασία στη χώρα θα είναι κατά 10 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο θερμοκρασίας σε... διαβάστε την συνέχεια εδώ